stiri Braila – debraila.ro

GOLĂNEALA PNL-ului lui Popa a făcut de râs Brăila în toată țara: Dedicația cu „M*ie” a venit „de la Brăila, se știe!” | Șefii de la București au vorbit de „mitocani” și și-au cerut public scuze | Popa, șeful de la Brăila, nu a scos niciun cuvânt despre filmuleț | „Forță! Grupul nostru, Mocanu și toată lumea” – autorii dedicației lăutărești

Scandal la nivel național după ce tinerii din PNL au fost filmați, la o petrecere – la malul mării, scandând „M*ie PSD”. Imaginile au fost surprinse la sfârșitul săptămânii trecute, în contextul în care tineri liberali din toată țara s-au întâlnit la Școala Politică a Tineretului Liberal, în stațiunea Venus – eveniment ulterior petrecerii, la care a fost prezent inclusiv liderul partidului, premierul Nicolae Ciucă. 

Potrivit imaginilor care au facut înconjurul ziarelor si televiziunilor, în timpul party-ului liberal se aude și o dedicație cântată din partea „Brăilei”, mai exact de la tinerii din PNL Brăila, filială condusă de deputatul Alexandru Popa (foto stânga), aflat la primul mandat.

„PSD, PSD, PSD! M*ie PSD! De la Brăila, se știe! Grupul nostru, aici. Mocanu și toată lumea. Forță!”, se aude în boxe.

Cel care a vrut să condimenteze atmosfera cu dedicația devenită virală și la care face referire persoana de la microfon este Mihai Mocanu (foto dreapta), tânăr fermier din Vădeni, apropiat al lui Alexandru Popa și președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul PNL Brăila.

Printre tinerii politicieni din Brăila prezenți la petrecere s-a aflat și Daniela Cadîr, o tânără de 27 de ani, trezorier al filialei, care a fost angajată consilier la Ministerul Energiei după ce a depus „un CV la partid” – potrivit propriilor declarații.

Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni, a devenit cunoscut opiniei publice pentru episoade petrecute înainte de a ajunge parlamentar (n.r. anul 2020) și care au implicat cazuri de violență sau petreceri în care maneliști îi cântau numele sau sintagme precum ca sicilienii este respectat”. Popa este fiul primarului comunei Cireșu.

Șefii de la București și-au cerut scuze. A. Popa, NU!

Scandalul a stârnit discuții aprinse în cadrul conducerii PNL. Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL și președinte interimar al Senatului, a condamnat „comportamentul absolut deplasat” al „unor mitocani”, cerându-și scuze în mod public pentru incident.

„O mână de tineri, mai spre dimineaţă, au avut un comportament absolut deplasat. Tineretul Naţional Liberal înseamnă altceva decât ce aţi văzut. Sigur, pentru acel incident trebuie să exprimăm public scuzele noastre şi o fac şi eu”, a fost reacția Alinei Gorghiu.

Mai mult decât atât, sursa citată a mai menționat faptul că PNL va face o selecție mult mai riguroasă a tinerilor care participă la școlile de vară „pentru că acele două-trei exemplare aruncă o imagine foarte proastă”.

Chiar și Mara Mareș, liderul Tineretului Național Liberal, a prezentat scuze publice, anunțând că vor fi făcute demersuri pentru identificarea persoanelor care au generat incidentul devenit viral.

„Îmi cer scuze în numele Tineretului Național Liberal pentru aceste comportamente inacceptabile. Mărturisesc că am aflat acum puțin timp și cu mare neplăcere despre limbajul folosit. Adevărul este că nu putem controla tot, mai ales noaptea târziu. Voi face toate demersurile să identificăm persoanele din video și vom avea o discuție pe subiect.  Zilele petrecute la Școala de Vară au avut drept obiectiv principal profesionalizarea echipei de tineret, prin traininguri intense și specifice. Aceste activități ne caracterizează, iar pe altele le regretăm”, a declarat Mareș.

De la declanșarea scandalului și până în prezent, deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, nu și-a cerut scuze în numele filialei pe care o conduce și nici nu a comentat dedicația venită „de la Brăila, se știe!”.

Comentarii