stiri Braila – debraila.ro

GATA cu petrecerile asistentelor si medicilor de la Spitalul Judetean | Carucioare cu bunataturi printre bolnavi hraniti prin perfuzii | Seful CJ: „E interzis! Nu suntem la crasma”

Unele dintre cadrele medicale din Spitalul Judetean de Urgenta isi serbeaza ziua de nastere sau onomastica in unitatea spitaliceasca, apeland inclusiv la servicii de catering, fara sa le pese ca pacientii vad preparatele culinare sau simt mirosul, in conditiile in care majoritatea urmeaza un regim alimentar strict. Practica a fost adusa in atentia Consiliului Judetean de liberalul Adrian Vacu, seful judetului cerandu-i managerului SJU sa interzica astfel de evenimente.

Vacu le-a povestit consilierilor judeteni ca, in octombrie, a vazut cum pe holul sectiei de Gastroenterologie, „unde sunt bolnavi hraniti cu perfuzii”, era adus „un ditamai caruciorul de catering”.

„Sa fie ditamai harmalaia, sa miroasa a mancare, a bautura… S-au consumat si bauturi alcoolice. Exista cadre medicale care isi serbeaza ziua acolo. Va dati seama, pacientii … sa umple tot holul de miros de mancare si oamenii aceia se hranesc doar cu perfuzii. Va dati seama ce chin pe pacienti! Cand vii cu un carut plin, de inaltimea mea, cu mancare si bautura… e inadmisibil. Ori le puneti la dispozitie cadrelor medicale sala de protocol sau de sedinte ori interziceti asa ceva!”, a spus consilierul judetean PNL.

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a precizat ca in spital nu trebuie sa aiba loc evenimente aniversare, aratand ca nu se pune problema alegerii intre interzicerea petrecerilor si organizarea lor in anumite sali.

„Doamna manager, am o rugaminte! Ia luati tot personalul, de la medici la asistenti, de la Gastro, vedeti care a fost ziua lui si il chemati la dumneavoastra. Il intrebati foarte franc: Dom’le ti-ai sarbatorit ziua? Sunt interzise in spital evenimentele aniversare. Nu suntem la crasma”, a declarat Chiriac.

Comentarii