stiri Braila – debraila.ro

GAFA taxata de primar: Timisoara, in loc de Braila intr-un document depus de PNL | Dragomir l-a ironizat pe Canciu: „Este penibil sa luati copy-paste, fara sa verificati. Va dau nota 2! Pentru un profesor, copiati extraordinar de prost”

Situatie jenanta pentru consilierii locali municipali PNL in sedinta online a legislativului municipal. Primarul Marian Dragomir i-a taxat pe liberali pentru ca au depus un proiect de hotarare copiat. Mai exact, initiatorii proiectului au uitat sa inlocuiasca in textul documentului numele Timisoara cu Braila. 

PNL a propus acordarea unor facilitati la plata impozitului anual pe cladiri sau a taxei lunare pe cladiri pentru durata starii de urgenta si/sau alerta, edilul catalogand initiativa liberalilor ca fiind pur electorala.

Cel care a prezentat proiectul de hotarare copiat a fost Catalin Canciu (foto), consilier local municipal, presedintele Organizatiei Municipale PNL si inspector scolar general adjunct. 

Redam dialogul dintre Canciu si primar:

Marian Dragomir: „Domnule consilier, am primit pe e-mail propunerea dumneavoastra. Intrebarea mea este cine a scris acest proiect? Este scris de consilierii PNL sau este scris de dumneavoastra?”

Catalin Canciu: „Este scris de noi, de PNL. L-am asumat eu pentru ca eu l-am transmis pe e-mail!”

Marian Dragomir: „Deci, dumneavoastra l-ati intocmit?”

Catalin Canciu: „Da!”

Marian Dragomir: „Am parcurs proiectul. Inteleg necesitatea in campania electorala, dar sa stiti ca tot in campanie Guvernul a taiat cu 100% veniturile Primariei Municipiului Braila. Avem cateva probleme la acest proiect. Are si o problema de legalitate, dar are o chestiune mult mai grava pentru un profesor. O sa va citesc! La articolul 3 ati scris, domnule profesor Canciu: „Pentru a beneficia de prevederile (…), concesionarii, locatarii, titularii ai dreptului de administrare sau de folosinta (…) au obligatia sa depuna la Directia Fiscala a Municipiului Timisoara o cerere de acordare a scutirii…”. Am inteles ca ati copiat acest proiect de la consilierii PNL din Timisoara, dar este penibil, domnule profesor, sa luati copy-paste, fara sa verificati! Va dau nota 2 la copiat, domnule consilier Canciu! Pentru un profesor, copiati extraordinar de prost! O sa va rog sa refaceti acest proiect si sa indreptati si erorile legislative.”

Comentarii