stiri Braila – debraila.ro

GAFĂ | Steagul României în dreptul Ungariei, pe Faleză: au încurcat steagurile tuturor țărilor participante la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare | „Vom fi mult mai atenți la reprezentarea internațională!” – reprezentantul Garnizoanei

În perioada 30 iunie – 3 iulie, la Brăila, pe Faleza Dunării, se desfășoară un eveniment cu o mare tradiție, aflat deja la a XV-a ediție și care reunește reprezentanți ai mai multor țări europene. Este vorba despre Festivalul Internațional al Muzicilor Militare, organizat de Garnizoana Brăila, în parteneriat cu Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila.

Ca în fiecare an, scena de pe malul Dunării a fost amenajată în mod special, cu scaune pe care vor sta muzicile reprezentative ale diverselor structuri militare din Portugalia, Bulgaria, Olanda, Polonia, Ungaria și România, dar și cu numele și steagurilor celor șase țări. Totuși, se pare că organizatorii au trecut cu vederea un aspect mai mult decât important, cel al modului în care au așezat steagurile.

Mai exact, drapelele au fost așezate greșit sub numele celor șase țări participante, astfel încât, de exemplu, tricolorul a ajuns sub numele Ungariei, în timp ce drapelul Ungariei era descris ca fiind al Olandei. 

Contactat telefonic de DEBRAILA.ro, reprezentantul Garnizoanei Brăila a declarat că steagurile au fost montate deasupra scenei „în grabă”. Ulterior, acesta a menționat că situația, odată semnalată, a și fost remediată în timp util.

„Totul era în lucru, în pregătire. Vom fi mult mai atenți la detalii, mai ales la reprezentarea internațională. În timpul pregătirii, în grabă, nu au fost atenți și s-a întâmplat acest lucru”, susține Stelică Mocanu, înlocuitor al purtător de cuvânt al Garnizoanei Brăila.

Într-adevăr, după ce am discutat inițial, reprezentantul Garnizoanei Brăila a revenit, trimițându-ne o fotografie în care se poate observă că steagurile Portugaliei, Bulgariei, Olandei, Poloniei, Ungariei și României sunt așezate corect deasupra scenei.

Comentarii