stiri Braila – debraila.ro

FOTO | “Jegoaso, ai scris de mine!” | Jurnalista Gina Bahor A LOVIT o altă jurnalistă de față cu zeci de persoane | Consilieri județeni și directori de instituții, martori la incidentul violent | Poliția a deschis dosar penal și a amendat-o pe Bahor

Incident grav și fără precedent la începutul ședinței Consiliului Județean, în Sala Mare a Instituției Prefectului.

Jurnalista Gina Bahor de la Radio România Actualități (foto stânga) a jignit-o și a lovit-o pe o colegă de breaslă, martori la incident fiind toți consilierii județeni, angajați ai Consiliului Județean și directori de instituții din subordinea CJ – în total peste 50 de persoane.

Polițiștii au deschis dosar penal, demarând deja cercetările în acest caz. În același timp, oamenii legii au amendat-o pe jurnalista RRA, în vârstă de 59 de ani, cu 200 de lei, conform Legii 61/1991.

Cu câteva minute înainte de ora 10:00, atunci când era programată ședința Consiliului Județean, jurnalista Gina Bahor, angajată la radioul public, s-a ridicat de pe scaun și s-a îndreptat spre jurnalista Maria Mădălina Hârjoghi de la publicația Jurnalul de Brăila.

Bahor s-a așezat în fața jurnalistei de 38 de ani, a apucat-o cu o mână de față și i-a spus: “Jegoaso, ai scris despre mine!”.

Ambele se aflau în primul rând al sălii, pe scaune, alături de ceilalți reprezentanți mass-media, iar în spate stăteau consilierii județeni și invitații, în timp ce în fața, la prezidiu, conducerea Consiliului Județean.

Gina Bahor, practic, “i-a băgat mâna în gât” jurnalistei de la Jurnalul de Brăila, intervenind ceilalți colegi de breaslă pentru a nu își continua agresiunea (foto dreapta).

În ciuda faptului că era ținută de alți colegi de presă, Gina Bahor a continuat să se îndrepte extrem de violent către Hârjoghi, reproșându-i faptul că a scris despre un alt incident care a avut-o în prim-plan tot pe jurnalista de la Radio România Actualități.

Este vorba despre faptul că jurnalista Gina Bahor, în urmă cu aproximativ o săptămână, a intervenit verbal în ședința Consiliului Local Municipal, deși invitații au voie să ia cuvântul doar cu aprobarea consilierilor locali municipali. Aceasta s-a contrat cu primarul Marian Dragomir, care a și postat pe rețelele de socializare un mesaj și un filmuleț pe această temă.

Atunci, primarul Dragomir a acuzat-o pe Gina Bahor că “a făcut circ”, “s-a transformat în activist de partid” și că “servește PNL și pe bătăușul de la Cireșu ajuns deputat”. Mai exact, sursa citată a lăsat să se înțeleagă că Bahor ar fi fost pusă de PNL să se manifeste în acel mod în ședința CLM, în contextul în care niciodată, de-a lungul timpului, un alt jurnalist nu a avut o astfel de ieșire într-o ședință publică.

“Așa se comportă aserviții politic, nu ziariștii!”, sublinia edilul la acel moment pe o rețea de socializare, unde a publicat și un filmuleț cu intervențiile din ședință ale jurnalistei Gina Bahor.

După acest moment, Radio România Actualități, instituția media de stat unde este angajată Gina Bahor, a declanșat procedura cercetării disciplinare.

Publicația Jurnalul de Brăila, unde Maria Mădălina Hârjoghi lucrează, a scris despre incidentul din Consiliul Local Municipal și despre prestația jurnalistei Gina Bahor de la Radio România Actualități, acesta fiind și motivul pentru care a fost agresată.

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe.

Totodată, jurnalista agresată de Bahor a fost audiată și a demarat procedurile pentru obținerea certificatului medico-legal.

“Nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva, mai ales într-o instituție publică. Chiar am fost în stare de șoc! Dacă jurnaliștii Alin Cristea, Mihaela Dan și Cristian Boală nu interveneau și o țineau pe această persoană, nu știu unde se ajungea. Indiferent de politica editorială sau de simpatiile fiecărui jurnalist, așa ceva este incalificabil. Suntem jurnaliști, nu bătăuși, nu golani. Dacă așa, ca pe maidan, ca la colțul străzii, te comporți într-o instituție publică, de față cu atâta lume, nu vreau să mă gândesc cum ar fi altfel. Indiferent de ce scriem, de ce opinii avem, nu așa se manifestă un jurnalist. Nu lovești o altă persoană!”, a declarat jurnalista agresată de Bahor.

Comentarii