stiri Braila – debraila.ro

FOTO inainte si dupa | INTRAREA in Braila: O noua infatisare! | Primarul Dragomir: „Mai curat, mai elegant!”

Fara indoiala, de doar cateva zile, intrarea in Braila dinspre Buzau are un aspect schimbat radical. Pe gardul cimitirului de pe Soseaua Buzaului au fost montate panouri cu imagini ale celor mai emblematice cladiri din municipiu, o investitie care se ridica la aproximativ 45.000 de euro. 

Cu utilajele proprii, Primaria a reabilitat si zona de langa gard, neasfaltata si acoperita de buruieni, pentru a pune si mai bine in valoare cele 57 de panouri. Totusi, o serie de comentarii acide au inundat retelele de socializare, punand in prim-plan faptul ca pietonii nu pot circula pe fasia de asfalt dintre gardul cimitirului si carosabil, care, oricum, era impracticabila.

Perimetrul de langa gard, pe care se afla cativa stalpi de electricitate, nu a putut fi transformat in trotuar, primarul Marian Dragomir explicand, prin intermediul unui mesaj postat pe o retea de socializare, motivele care au dus la situatia din prezent, criticata de unii internauti.

„Stiu ca uneori din fata tastaturii avem cele mai bune idei, dar daca privim imaginile, aveam urmatoarele variante pentru extinderea trotuarului, imposibil de aplicat: 

– Eliminare o banda de circulatie – exclus, se bloca traficul;
– Exhumare (dezgropare) persoane inmormantate pe primul rand din spatele gardului – exclus, nu are sens sa facem alte comentarii;
– Eliminare stalpi de iluminat ai Electrica si mutare in spatele gardului – exclus deoarece trebuiau exhumate unele persoane inmormantate pe primul rand in spatele gardului;
– Eliminare copaci tineri plantati (chiar daca unii au fost rupti de persoane cu mai putina educatie civica) – exclus deoarece nu primeam niciodata aprobare de la Agentia pentru Protectia Mediului”. a precizat edilul.

In perioada urmatoare, si gardul Cimitirului Sf. Constantin va trece prin inedita transformare, cea de-a doua expozitie in aer liber avand ca tematica faptele de arme ale brailenilor care au luptat in cele doua razboaie mondiale.

Totodata, panouri similare, pe care se vor gasi chipurile marilor personalitati ale Brailei, vor infrumuseta gardul cimitirului „Sf. Maria” de pe Calea Galati, insa aici lucrarile vor incepe anul viitor.

Comentarii