stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Cum arata strada „24 ianuarie 1859” din Braila | „Se apropie Centenarul Marii Uniri si ne prinde cu strada Micii Uniri cam ca pe vremea lui Cuza”

Desi poarta un nume de o mare importanta istorica, respectiv data in care a avut loc Unirea Principatelor Romane sub Alexandru Ioan Cuza, strada 24 ianuarie 1859 nu se afla in zona centrala a Brailei, ci in cartierul Chercea, unde, nici pe departe, nu este unul dintre drumurile principale. Se afla intre Comuna din Paris si Magaziilor, perpendiculara pe Soseaua Focsani.

Dupa ploile de la inceputul saptamanii, mai multi internauti au postat pe o retea de socializare fotografii cu strada Micii Uniri, care au generat numeroase comentarii. Unele dintre opiniile exprimate de braileni fac referire si la simbolistica imaginilor: diferenta frapanta dintre starea strazii si insemnatatea actului istoric de acum 158 de ani.

„Te uiti la tablita cu numele strazii si apoi la strada si iti dai seama ca aici suntem, din pacate. Unirea strazilor pe care, dupa ploaie, poti merge doar cu cizme, la fel ca pe vremea lui Cuza. Sunt profesoara si m-a socat putin antiteza. Se apropie Centenarul Marii Uniri si ne prinde cu strada Micii Uniri cam asa… Bine ca strada 1 decembrie 1918 arata macar a strada”, se precizeaza intr-unul dintre zecile de comentarii.

„Frumoase imagini. Jale! Si va ganditi ca oamenii care locuiesc aici traiesc asa de cand e lumea. Macar sa puna Primaria niste instalatii de Craciun, sa fie luminata frumos”, mai mentioneaza un internaut.

Trebuie precizat faptul ca, recent, Primaria a adjudecat contractul pentru asfaltarea mai multor strazi din cartierul Chercea, respectiv modernizarea a 11 km de strazi, printre care si strada 24 ianuarie 1859.

Comentarii