O investitie de aproximativ 1,3 milioane de lei, in cea mai mare masura fonduri europene, va transforma radical, in urmatoarea jumatate de an, spatiul verde dintre scena de pe Esplanada Dunarii si sediul Fiscului. Este vorba despre un spatiu de joaca urias – in forma unei corabii, dar si mese de tenis, sah si table, aparate de fitness sau tobogane.
Primarul Marian Dragomir a semnat, joi, contractul pentru proiectarea si executia unui centru de agrement la cele mai inalte standarde in domeniu, in prezenta reprezentantilor firmei „Sport Play Systems”, care a castigat licitatia, dar si a mai multor functionari din Primarie, responsabili de implementarea proiectului.
„Consideram ca proiectul are o foarte mare insemnatate pentru Braila. Proiectul „Centrul de agrement <<Faleza Dunarii>>” a fost depus in septembrie 2018, am semnat contractul de finantare in luna mai 2019, a fost derulata licitatia, iar acum semnam contractul de proiectare finala si executie. Valoarea totala a proiectului este de 1.263.955 lei, din care finantarea europeana reprezinta aproximativ 83%, restul fiind contributia din bugetul local. Nu vor fi taiati pomi si vom realiza o zona foarte frumoasa, un parc pe care brailenii si-l doresc pe Faleza, cu o capacitate de 300 de persoane. este un parc tematic, care se adreseaza tuturor, incepand de la cei mici si pana la cei varstnici”, a explicat edilul.
Constructorul, o societate comerciala din Turda, are un portofoliu impresionant, desfasurand majoritatea lucrarilor in orase din Transilvania. Inclusiv „Arsenal Park” din Orastie, cel mai mare parc tematic din Romania, a fost construit de firma specializata in amenajarea locurilor de joaca, a zonelor destinate practicarii sportului si a zonelor destinate sportului extrem.
Potrivit reprezentantilor „Sport Play Systems”, centrul de agrement de pe Faleza va avea o „corabie” realizata in Finlanda, unica in Romania datorita dimensiunii foarte mari, pe care se pot juca simultan, in conditii de siguranta, 100 de copii, dar si alte doua „ambarcatiuni” mai mici.
„Echipamentele sunt produse de << Lappset>>, in Finlanda si sunt cea mai de buna calitate, lemn lamelar, tratat, vopsele pe baza de ceara, fara substante toxice. <<Lappset>> e un producator aflat in top 3 producatori la nivel mondial, care face parte din consiliile care scriu regulile in ceea ce priveste partea de securitate la locurile de joaca”, a precizat Mihai Dobos, administratorul firmei.