stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Brăilean de 36 de ani UCIS în seara de Crăciun și lăsat într-un șanț | Un tânăr l-a lovit cu mașina și a plecat acasă. Era BĂUT

Un brăilean de 36 de ani și-a pierdut viața, chiar în seara de Crăciun, după ce a fost lovit de o mașină și lăsat să zacă într-un șanț de pe marginea drumului. Șoferul, în vârstă de 26 de ani, a părăsit locul accidentului, fiind găsit de polițiști acasă, în pat.

Pe 25 decembrie, în jurul orei 21:35, un localnic din comuna Roșiori a sunat la 112, anunțând că o persoană inconștientă se află într-un șanț din localitate.

Din nefericire, echipajul medical ajuns la fața locului a constatat decesul bărbatului de 36 de ani, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuării necropsiei.

Din cercetări, polițiștii și-au dat seama că este vorba despre victima unui accident rutier, în zonă fiind găsite mai multe cioburi și materiale plastice.

Polițiștii au procedat la identificarea și căutarea autoturismului, iar în urma verificărilor efectuate au reușit să găsească autovehiculul care prezenta avarii, chiar în spatele casei șoferului.

Totodată, conducătorul auto a fost “săltat” din pat și dus la audieri. Este vorba despre un tânăr, în vârstă de 26 de ani, tot din comuna Roșiori, la fel ca victima.

Se pare că individul ar fi condus mașina pe drumul județean 211, pe sensul de mers Tătaru – Roșiori, unde ar fi lovit pietonul care se deplasa pe partea carosabilă.

Oamenii legii l-au testat atât cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ, cât și cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,76 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Pe numele tânărului de 26 de ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

După audieri, potrivit unor surse judiciare, șoferul va fi reținut pentru 24 de ore, urmând ca apoi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii