stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Au fost AVIZATE traseele drumurilor expres Brăila-Tulcea și Brăila-Buzău. Licitațiile pentru construcție, în 2024 | Pe unde vor trece cele două șosele?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutier a avizat, joi, traseele viitoarelor drumuri expres Brăila-Tulcea și Brăila-Buzău. Ambele șosele vor fi legate de podul suspendat peste Dunăre.

Drumul Expres Brăila-Buzău (foto – traseu roșu), cu o lungime de aproximativ 111.6 km, va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada A7 Ploiești – Buzău.

În cazul șoselei care va lega Brăila de Buzău, contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, a fost semnat în februarie 2020 cu firma spaniolă Ingenieria Especializado Obra Civil e Industrial.

Termenul de finalizare era, inițial, iunie 2022, însă a fost prelungit până în martie 2024.

De cealaltă parte, Drumul Expres Brăila-Tulcea (foto – traseu albastru), cu o lungime de aproximativ 61.6 km, va fi legat și de Drumul Expres Constanța-Tulcea.

Ca și în cazul DX Brăila-Buzău, contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție a fost semnat în mai 2020, tot cu Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, iar termenul inițial de finalizare, respectiv februarie 2022, a fost prelungit până în aprilie 2024.

Comentarii