stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Amendă de 18.500 de lei pentru un brăilean de 75 de ani: polițiștii au ridicat cei 5 câini pe care îi ținea în condiții improprii!

Un brăilean, în vârstă de 75 de ani, care locuiește pe strada Ștefan cel Mare din municipiu, a fost amendat cu 18.500 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor pentru nerespectarea prevederilor legislației în domeniu.

Totodată, oamenii legii au dispus ridicarea celor cinci câini de rasă comună pe care bătrânul îi adăpostea în curte și plasarea într-un adăpost. Totul a plecat de la mai multe sesizări.

“Cu ocazia controlului efectuat la adresa de domiciliu a proprietarului animalelor, polițiștii au constatat faptul că celor cinci exemplare canine nu le era asigurat un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, existând de asemenea un risc ridicat de rănire a acestora din cauza deșeurilor din material lemnos și metalic aflate în curtea imobilului”, a transmis IPJ Brăila.

Totodată, cu privire la proprietar, se pare că au existat mai multe sesizări din partea vecinilor cu privire la faptul că ar fi lăsat liberi câinii, pe domeniul public, aceștia reprezentând un pericol atât pentru oameni, cât și pentru alte animale. 

Brăileanul de 75 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 18.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legislației privind protecția animalelor, în vigoare.

Comentarii