stiri Braila – debraila.ro

FOTO | „A ajuns primul autobuz electric la Brăila” | Primarul Dragomir: „Vor mai ajunge încă 16 până la finalul anului, dar și 24 stații de încărcare. Contracte de 9,5 milioane de euro, bani europeni”

Primul autobuz electric, care urmează să intre pe traseele Braicar, a ajuns la Brăila, anunțul fiind făcut, miercuri, pe o rețea de socializare, de primarul Marian Dragomir. Alte 16 astfel de autobuze vor fi livrate până la sfârșitul anului, în etape.

Este vorba despre contracte de peste 9,5 milioane de euro, fonduri europene, care prevăd, în afară de autobuze, și achiziția a 17 stații încărcare lentă (4 ore) și 7 stații încărcare rapidă (10 minute). Până la acest moment, 6 dintre stațiile încărcare lentă au fost montate deja.

„Până la finalul anului vor mai ajunge încă 16 autobuze electrice noi (5 în iulie, 5 în septembrie și 6 în decembrie), tot pe proiecte cu fonduri europene in valoare de 9,6 milioane EURO !!! Apropo, știți că sunt unii care n-au făcut nimic pentru Brăila, dar tot strigă că Primăria nu accesează fonduri europene. Autobuzele electrice au capacitatea de transport de 72 persoane din care 24 persoane pe scaune, podea coborâtă, sistem de iluminare și semnalizare, aer condiționat, sistem audio – video de informare a călătorilor, indicatoare exterioare pentru trasee, sistem de numărare călători, camere video, sistem automat de taxare, sistem USB pentru încărcarea telefoanelor, etc.”, a precizat primarul.

Totodată, edilul a mai subliniat faptul că, în următoarele două săptămâni, va prezenta „imagini și informații” cu tramvaiele aflate în producție la Astra Arad și care, în cele din urmă, vor ajunge la Brăila.

„La autobuze și tramvaie am ales culoarea albastră, specifică Dunării și Municipiului Brăila”, a conchis sursa citată.

După înmatriculare, autobuzele vor intra pe trasee astfel, potrivit anunțului lui Dragomir:

„11 autobuze electrice vor circula pe Linia 2 – Pietății rondou, Barieră, Barieră, Calea Călărașilor, Piața Traian, Calea Galați, Capăt linie Vidin;

6 autobuze electrice noi de la proiectul Modernizare Baldovinești (tot cu fonduri europene), vor circula pe Șoseaua Baldovinești (capăt linie Dedeman), Dorobanți, Barieră, Grigore Alexandrescu, Buzăului, Depou Radu Negru.”

Comentarii