Aflat pe teritoriul comunei Movila Miresii, la 30 km de municipiu, lacul sărat cu același nume are proprietăți similare cu cele ale lacurilor din stațiunile balneoclimaterice – inclusiv Lacu-Sărat, însă niciodată nu a beneficiat de investiții serioase. Totuși, încă se mai văd fundațiile fostului camping și fostei baze de tratament care funcționau în anii comunismului, mai exact din 1980-1982 și până la Revoluție.
Primăria Movila Miresii și Consiliului Județean au ajuns la forma finală a proiectului „Turism în comuna Movila Miresii”, care, pe scurt, presupune începutul unei noi stațiuni pe malul lacului. Anunțul a fost făcut, pe o rețea de socializare, de către Dumitru Panțuru, primarul comunei și candidat PSD pentru un nou mandat.
Zona va fi racordată la utilități, vor fi asigurate căile de acces și va fi amenajată plaja cu pavilioane de loisir.
„Construim pentru viitor. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene și asocierea dintre UAT Movila Miresii și Consiliul Județean Brăila. În mandatul 2024-2028 ne-am propus ca această oază de liniște să se transforme într-un loc de atracție pentru cetățeni”, a precizat Panțuru.
Potrivit specialiștilor, apa lacului este clorurată, sodică, magneziană, iodurată şi bromurată, iar nămolul sapropelic sulfuros are calităţi terapeutice deosebite. Totodată, Lacul Movila Miresii este unul din lacurile tipice de crov și cu gradul de mineralizare cel mai mare din țară.
Analizele chimice au arătat, în repetate rânduri, faptul că beneficiile terapeutice ale apei sărate și nămolului depășesc în concentrații pe cele ale Lacului-Sărat sau Lacului Techirghiol.