stiri Braila – debraila.ro

Firmele nu vor mai fi sanctionate automat de ANAF, in cazul unor contraventii – Guvern | Primarul Dragomir: ”Aceasta este normalitatea!”

Practic, firmele nu vor mai putea fi sanctionate automat de catre organele de control ale statului, cum ar fi Fiscul. Societatile comerciale trebuie sa fie, intai de toate, prevenite si indrumate sa isi remedieze neregulile, existand un termen stabilit pentru conformare. Legea va obliga institutiile cu atributii de control sa procedeze, in primul rand, la educarea si perfectionarea antreprenorilor, precum si la prevenirea greselilor.

Draftul Legii preventiei a fost prezentat, joi, 12 ianuarie, in sedinta de guvern, de Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

”In situatia in care se constata ca nu au fost respectate obligatiile stabilite in planul de conformare, in termenul acordat, organul de control aplica sanctiunile prevazute de actele normative. Contribuabilul beneficiaza de masurile de preventie o singura data pentru fiecare fapta care constituie contraventie, intr-un termen de 5 ani”, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Exceptiile de la lege apar in situatiile in care se constituie un pericol pentru constatarea situatiei fiscale sau un pericol pericol grav si iminent de accidentare pentru salariati, precum si cazurile in care se utilizeaza munca nedeclarata sau a minorilor.

Primarul Marian Dragomir a felicitat Guvernul Grindeanu pentru initiativa, precizand, pe o retea de socializarea, ca legea reprezinta ”normalitatea”.

Comentarii