stiri Braila – debraila.ro

Firmele lui Umbrarescu vor construi drumul expres Braila-Galati, care trebuie sa fie gata in mai putin de 3 ani | Contractul: 75 milioane de euro!

Contractul pentru proiectarea si executia drumului expres Braila – Galati, in valoare de aproximativ 75 de milioane de euro – fara TVA, a fost semnat, joi, in prezenta lui Catalin Drula, ministrul Transporturilor. Castigatorul licitatiei este o asociere de trei firme controlate de omul de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu (foto), considerat a fi cel mai puternic constructor roman al momentului. 

„Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor doua municipii, pentru dezvoltarea intregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunare si, implicit, la Tulcea. Viitorul drum expres, o alternativa la DN 22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde trei poduri, doua viaducte si un pasaj si va fi proiectat, evident, cu doua benzi pe sens si cu parapet despartitor intre sensuri”, a declarat ministrul Drula.

Asocierea SC SA & PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade SRL trebuie sa finalizeze proiectarea drumului expres in cel mult 10 luni, iar executia in alte 24 de luni.

Semnarea a fost blocata luni bune din cauza demersurilor de contestare initiate de Astaldi, una dintre firmele participante la licitatie. Totusi, in urma cu o saptamana, firma care construieste podul peste Dunare a renuntat la actiunea demarata in instanta, fapt pentru care s-a putut parafa contractul.

Drumul expres Braila-Galati este finantat din bani europeni.

Firmele afaceristului Dorinel Umbrarescu construiesc doua tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitesti, urmand sa execute si lucrarile la Centura Galatiului.

Comentarii