stiri Braila – debraila.ro

FINALUL unui circ politic | Primarul Popa din Cireșu S-A RĂZGÂNDIT: după ce s-a bătut cu pumnul în piept că se opune colectării deșeurilor, a cerut să vină RER-ul în comună!

Radu Popa (PNL), primarul comunei Cireșu, s-a răzgândit în ceea ce privește operatorul unic de salubritate. Din nou!

După ce inițial s-a opus, cu surle și trâmbițe, oricărei forme de colaborare cu RER – operatorul unic de salubritate – fiind singurul primar brăilean care a recurs la boicot, Popa a revenit asupra deciziei.

Documentul semnat de primarul comunei Cireșu a fost publicat, joi seară, pe rețelele de socializare, de Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, care a precizat faptul că “nu orice subiect se poate juca politic”.

Astfel, potrivit documentului, Radu Popa l-a desemnat pe viceprimarul Sorin Bănică pentru a colabora cu RER și a pus la dispoziția operatorului unic lista agenților economici și instituțiilor publice de pe raza comunei Cireșu.

Oricum, primarul Popa anunțase că se opune unui proiect pe care, în mod paradoxal, și-l asumase, prin proceduri legale – inclusiv adoptarea unui proiect de hotărâre în Consiliul Local Cireșu, încă de acum 12 ani.

Pe 1 martie, cu doar o zi înainte de a se răzgândi și a semna pentru colaborarea cu RER, primarul comunei Cireșu a primit o adresă din partea Ministerului Fondurilor Europene, în care i s-a explicat gravitatea și, mai ales, consecințele refuzului de a respecta obligațiile la care a angajat comuna în anul 2011. Printre consecințele amintite de minister se aflau și cele de ordin financiar.

Detalii despre subiect:

Ministerul Fondurilor Europene îl pune la punct pe primarul „unic” Popa (PNL) | DOCUMENT: „Comuna Cireșu, OBLIGATĂ să plătească pentru toate consecințele”

CAZ UNIC în România: primarul comunei Cireșu, singurul care REFUZĂ colectarea deșeurilor de la populație de către operatorul unic | De la 1 martie, Cireșu va fi unica comună din Brăila unde nu se poate interveni

Comentarii