stiri Braila – debraila.ro

Fetiță de 13 ani din Brăila, RĂPITĂ și VIOLATĂ. Suspectul, un tânăr din Vaslui, NU A FOST REȚINUT | Individul venise după verișoara copilei, o fată cunoscută pe internet, însă nu a găsit-o acasă

O copilă de doar 13 ani din localitatea brăileană Pitulați, comuna Scorțaru-Nou, a fost răpită și violată. Principalul suspect este un tânăr din Vaslui.

Individul a venit în județul Brăila pentru a se întâlni cu verișoara victimei, o tânără de 18 ani, pe care o cunoscuse pe o rețea de socializare, însă, pentru că nu a găsit-o acasă, a plecat cu minora.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Vaslui, la solicitarea DEBRAILA.ro, incidentul s-a petrecut pe 23 noiembrie. Inițial, Poliția Brăila a fost alertată cu privire la dispariția minorei de catre mama acesteia.

“Am fost contactat de Poliție pentru a preda imaginile de pe camerele de supraveghere. A venit cu mașina și a luat-o”, ne-a declarat Nicușor Vasilache, primarul comunei Scorțaru Nou.

Se pare că fetița a fost transportată cu o mașină în comuna Băcani din județul Vaslui, unde a fost violată. Chiar minora a reușit, la câteva ore după răpire, să-și alerteze telefonic părinții, povestindu-le prin ce a trecut.

“În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Bârlad au stabilit faptul că, la data de 23 noiembrie, un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 22 de ani, ar fi abuzat sexual o minoră. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate”, ne-a precizat Biroul de Presă al IPJ Vaslui.

Surprinzător este faptul că suspectul despre care vorbește Poliția Vaslui nu a fost reținut până la acest moment. Se pare că sunt așteptate rezultatele expertizei ADN.

“Se efectuează în continuare cercetări în dosarul penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. La finalizarea cercetărilor va fi înaintat cu propunere legală”, a mai arătat sursa citată.

Comentarii