stiri Braila – debraila.ro

Fănel Mihalcea. REVENIREA: aflat la pensie, fostul prim-procuror vrea să se întoarcă în Justiție, cu ajutorul politicului | După ce a plecat din sistem, Mihalcea a prins mai multe sinecuri: Transelectrica și APDM

Fănel Mihalcea, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila – aflat la pensie din 2017, își dorește să revină în Justiție. Mai exact, fostul magistrat țintește unul dintre cele două posturi de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile.

Astfel, Mihalcea, care a fost cel mai influent procuror din justiția brăileană de la sfârșitul anilor ‘90 și până la pensionare, și-a depus candidatura la Senat. Deși nu sunt membri de partid, cei doi membri CSM din partea societății civile vor fi nominalizați în urma unor înțelegeri între partidele politice.

Potrivit G4Media, una dintre cele trei scrisori de susținere atașate dosarului lui Fănel Mihalcea de candidat provine de la Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, fondată în 2019 de judecătorii bihoreni Florica Roman, Raluca Beatrix Cuc și Traian Munteanu, anchetați, în trecut, de DNA pentru abuz în serviciu, trafic de influență sau favorizarea infractorului, dar scoși, în final, de sub urmărire penală, dosarele fiind clasate.

Silvia Mihalcea

Fănel Mihalcea este tatăl Silviei Mihalcea, secretarul-general al Camerei Deputaților, unde a fost propusă de PSD. În 2012, tot PSD a numit-o la conducerea Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Revenind la Mihalcea, după ce a ieșit la pensie, fostul prim-procuror al Brăilei a fost numit în structuri de conducere ale Transelectrica și Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați.

Fostul magistrat încasează o pensie de aproximativ 22.000 de lei pe lună (net).

De-a lungul carierei de peste 40 de ani, Fănel Mihalcea a fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, prim-adjunct al PT Brăila, șef al Secției „Urmăriri Penale” a PT Brăila, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați și procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Comentarii