stiri Braila – debraila.ro

EXPLICAȚII. Cum a ajuns Popa parlamentar din consilier la Cireșu, la foc automat? Cîrligea (AUR): „Și-a cumpărat locul de deputat. Înțelegerea s-a făcut la restaurantul Diesel din București. Nu știu cine a luat banii”

Omul de afaceri Florin Cîrligea (foto dreapta), liderul AUR, a vorbit recent, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care, în anul 2020, Alexandru Popa (foto stânga) a ajuns din consilier local în comuna Cireșu, unde tatăl sau este primar de mai multe mandate, direct în Parlament, ca deputat PNL. Ulterior, după mai puțin de un an, Popa a preluat și conducerea PNL Brăila.

Cîrligea, care, la momentul anului electoral 2020, era unul dintre politicienii de la vârful PNL Brăila, susține că Alexandru Popa a fost „adus la oraș” de Alexandru Dănăilă, care atunci era șeful liberalilor. Mai exact, Popa, consilier local la Cireșu și fiul primarul comunei Cireșu, a fost pus pe lista de consilieri județeni la alegerile din septembrie 2020 de Dănăilă.

După momentul septembrie 2020, Dănăilă a demisionat din funcția de președinte PNL Brăila, ca urmare a scorului slab obținut de filială, iar Alexandru Popa a ajuns, cu girul conducerii de la București, dar și pe baza unei înțelegeri locale cu Vasile Varga și Cătălin Boboc, să fie numărul 1 pe lista liberalilor pentru Camera Deputaților. 

„În mai 2020, era tânăr consilier la Cireșu. A fost nominalizat pe lista de consilieri județeni. La alegerile locale s-a ocupat de primăriile din zona aceea (n.r. Cireșu) și a câștigat Primăria Ulmu, dar a pierdut Mircea Vodă, Victoria și încă una. A câștigat una și a pierdut trei. Au venit parlamentarele și a fost o înțelegere pentru a candida. Fiecare făcea lobby. Eu i-am făcut lobby lui Popa și patru primari au votat cu Popa din partea mea, altfel ar fi fost împotrivă. (…) Prietenul meu Alexandru Dănăilă l-a ghicit așa, nu știu cum. Dănăilă l-a ridicat, l-a adus la oraș, cu acordul conducerii de la București”, a declarat Florin Cîrligea.

„Probabil a fost o împărțire…”

Practic, liderul AUR susține că fiul primarului comunei Cireșu „și-a cumpărat locul de deputat”, iar înțelegerea în acest sens ar fi fost parafată la restaurantul Diesel din București.

„Eu chiar dacă mă ocup de carburanți, mai sunt și alții care se ocupă de diesel. Diesel e un hotel și un restaurant în București. Deal-ul s-a făcut, la nivel mai înalt, la restaurant Diesel, asta voiam să va spun. Și eu am informații că locul de deputat a fost cumpărat. Cât dovezile nu sunt mie în sută, nu poți să spui așa ceva, dar cert este că la cineva care a făcut parte din echipa de șoc, la prietena respectivului, a apărut un Audi. Nu avea cum să apară dacă nu era vreo sumă provenită din… Nu știu cine a luat banii! Atât v-am spus, de restaurantul Diesel. Probabil a fost o împărțire… Știți cum e „Mi-am oprit și eu 10%”, că așa e la români, și-a oprit și cel care a făcut intermedierea un procent, 10, 20, 30. Știți cum e, nu iese fum fără foc! Nu se poate așa din senin, cineva care e de 7 luni în partid, cu niște școli deosebite”, a mai adăugat sursa citată.

Totodată, Florin Cîrligea a făcut aluzie la deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni, arătând că îi pare rău, în calitate de fost membru PNL, „că au ajuns niște analfabeți să reprezinte Brăila”.

„Eu am contribuit financiar pentru dezvoltarea PNL și dumnealui a contribuit, cu o valoare mult mai mică, pentru a-și cumpără locul de deputat. Aceasta este diferența! Eu am cheltuit pentru partid, recunosc și nu îmi pare rău. Îmi pare rău că au ajuns niște analfabeți să reprezinte Brăila. Nu am făcut măgării și nici nu am trădat pe nimeni! Eu când am avut o înțelegere, am mers până la capăt”, a concluzionat liderul AUR.

Popa îl numise pe Cîrligea „gâscă cu ouă de aur”, cu referire la sumele de bani investite în politică de către omul de afaceri de-a lungul timpului.

Comentarii