stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Ursoaica cu pui, la câmpie, în județul Brăila | A fost emis RO-Alert: un mecanic de locomotivă a văzut animalele în zona Făurei | „A fost semnalată prezența unor urși. Evitați zona, rămâneți în locuințe!” | Specialist: „Niciodată în istorie…”

Situație nemaiîntâlnită în județul Brăila, în inima Câmpiei Bărăganului: ISU „Dunărea” a emis, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-Alert cu privire la „prezența unor urși”.

Totul a plecat, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, de la un apel la 112. Un mecanic de locomotivă a văzut o ursoaică cu pui în zona liniei de cale ferată dintre orașul Făurei și localitatea Făurei-Sat. Acesta a alertat autoritățile.

ISU „Dunărea” a emis un mesaj „RO-Alert: alertă extremă” în care semnala „prezența unor urși în zona liniei de cale ferată – Făurei – Făurei-Sat” și îi sfătuia pe brăileni să evite zona, să rămână în locuință și să păstreze distanță fața de animale.

În zonă, la scurt timp după apelul la 112, s-au deplasat echipe formate din pompieri și jandarmi, care au periat câmpurile, în căutarea ursoaicei cu pui. În ajutor au venit și localnici din zona, angajați ai serviciilor de urgență voluntare din Făurei și Surdila-Greci.

Echipele mixte nu au văzut animalul, iar căutările au încetat după câteva ore, a transmis ISU, la solicitarea DEBRAILA.ro.

Este pentru prima oară în istorie când este semnalată prezența unui urs pe teritoriul județului Brăila, fapt confirmat pentru DEBRAILA.ro de AJVPS. În literatura de specialitate nu există o astfel de referire.

„Niciodată în istoria AJVPS Brăila nu a existat o situație în care un urs să intre pe teritoriul județului. Nici nu există cote de vânătoare la specia urs pentru fondurile de vânătoare din județul Brăila„, ne-a declarat Florin Taralunga, director Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Brăila.

Foto urs: adevarul.ro

Comentarii