stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Unul dintre brailenii care au sarit in Dunare de Boboteaza, ARESTAT: furturi in serie din magazine

Un tanar care si-a inceput „cariera” de hot inca din vremea cand era minor a ajuns in spatele gratiilor. Oamenii legii au reusit sa-l prinda, marti, in jurul orei 11:00, la scurt timp dupa ce a incercat sa sustraga mai multe bunuri dintr-un magazin din municipiu si sa-l duca in fata instantei.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, suspectul este Vasilica Ciprian Balan (foto), in varsta de 26 de ani, unul dintre cei sapte tineri care, in urma cu aproximativ doua luni, de Boboteaza, s-a aruncat in apele Dunarii pentru a recupera crucea aruncata de Arhiepiscopul Casian al Dunarii de Jos. Atunci, crucea a fost adusa la mal de Luca Buricea.

„Politistii l-au retinut pe un brailean banuit ca, in perioada 18 – 26 februarie, ar fi comis 8 infractiuni de furt si furt calificat”, precizeaza Inspectoratul de Politie Judetean.

In urma cercetarilor, politistii de la Investigatii Criminale au stabilit faptul ca Vasilica Ciprian Balan ar fi patruns in alte 6 magazine de pe raza municipiului, de unde a reusit sa sustraga tigarete si sume de bani, cauzand un prejudiciu total de 4.231 de lei. Individul a reusit sa-i faca pe vanzatori sa se indeparteze de tejghele, cerand produse asezate in locuri relativ inaccesibile.

Tanarul a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, pentru ca apoi, in cursul zilei de  miercuri, 27 februarie, sa fie prezentat judecatorului de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva, care a fost admisa.

Vasilica Ciprian Balan este recidivist, fiind condamnat pentru furt in urma cu 9 ani, cand era minor. Atunci, instanta l-a condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

 

Comentarii