stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Tudose (ProRomania): „Daca un brailean e anti-PSD nu inseamna ca, obligatoriu, trebuie sa fie liberal. Ultima data cand am verificat, PNL nu era foarte bine cotat la Braila” | „Aliantele anti-PSD trebuie vorbite inainte, nu sa aflam din presa ca ne cheama Danaila sa ne arate cat de smecher e”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (ProRomania) a criticat faptul ca Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, a anuntat public initiativa de a forma o noua majoritate in Consiliul Judetean inainte de a avea discutii cu liderii partidelor reprezentate in legislativul judetului.

Fostul premier a aratat faptul ca situatia PNL la nivel local nu se compara cu cea de la nivel national, in contextul in care seful PNL a vorbit despre constituirea unei majoritati „anti-PSD” in Consiliul Judetean, dupa modelul motiunii de cenzura care a dus la demiterea Guvernului Dancila.

„Sunt de acord cu faptul ca se pot face diverse aliante, dar trebuie vorbite inainte, discutate cu toti in jurul unei mese, nu anuntate la presa. Nu sa aflam din presa ca ne cheama Danaila sa ne arate cat de smecher e si noi trebuie sa zicem doar „prezent”, ca altfel suntem cu PSD. Asta-i comunicarea, atunci mult succes! Daca avea alte ganduri si demersul nu era unul politicianist, ii cauta pe liderii partidelor, discutau si apoi se facea anuntul. Cam asa se face! Danaila a anuntat public, si-a pus pelerina si ne-a zis ca el e seful. Succes!”, a declarat Tudose pentru DEBRAILA.ro.

Sursa citata a mai aratat faptul ca nu este de acord cu teoria potrivit careia „cine nu e cu PSD trebuie sa fie cu PNL”, amintind faptul ca Alexandru Danaila a fost viceprimar al municipiului timp de 6 ani, in perioada in care pe fotoliul de primar se afla social-democratul Aurel Simionescu.

„Cand am verificat ultima data, la alegerile europarlamentare, PNL nu era foarte bine cotat la Braila. Nu se compara situatia PNL de la Braila cu cea pe tara, nici situatia PSD si nici a ProRomania. Ca sa fie clar! Se discuta inainte cu cei de care ai nevoie si apoi anunti public ca esti preocupat de anti-pesedism. Nu inteleg daca Danaila a devenit anti-PSD dupa ce a suportat cu greu sa fie 6 ani viceprimarul lui Simionescu. Oricum, mai sunt unii care se lovesc miercuri si ii doare vineri sau le spui o poanta buna luni si rad sambata. Si, oricum, sa se inteleaga clar un lucru: nu vii cu ideea ca cine e anti-PSD trebuie sa fie cu PNL. Daca un brailean e anti-PSD nu inseamna ca, obligatoriu, trebuie sa fie liberal. Am batut PSD pe municipiu la alegerile europarlamentare, dar nu inseamna ca am fost sau sunt liberal. La fel va fi si la alegerile locale”, a conchis europarlamentarul Mihai Tudose.

Partidul „ProRomania” este reprezentat in legislativul judetului de consilierul judetean Marian Capatana.

Comentarii