stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Tribunalul, despre atacul cu masina din Lacu-Dulce: „La o viteza de 75 km/h, inculpatul a hotarat sa isi faca dreptate singur si a folosit masina ca o arma. Cercetarea in stare de libertate ar fi privita ca o incurajare a altor persoane sa comita fapte asemanatoare”

Dupa ce, initial, a fost lasat in libertate, Mihaita Mavroian, braileanul care l-a lovit intentionat cu masina pe agresorul fratelui sau, a fost retinut. Totul ca urmare a faptului ca Parchetul de pe langa Tribunalul Braila a preluat dosarul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila si a schimbat incadrarea juridica a faptei din „lovire sau alte violente” in „tentativa de omor”.

In cele din urma, individul de 36 de ani a fost prezentat Tribunalului cu propunere de arestare preventiva, care a si fost admisa. DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate motivarea instantei care a decis ca Marvoian sa stea in spatele gratiilor.

Judecatorul de drepturi si libertati a apreciat faptul ca „fapta retinuta in sarcina inculpatului prezinta o gravitate sporita prin aceea ca a constat intr-o manifestare deosebit de violenta, concretizata in lovirea in mod intentionat cu autoturismul  pe care îl conducea, folosit ca arma, a persoanei vatamate – lovita in plin si aruncata pe carosabil, ramanand inconstientă la sol”.

Principalele argumente ale instantei:

Pe filmarea publicata in exclusivitate de DEBRAILA.ro se observa cum victima, in varsta de 29 de ani, sta in afara partii carosabile, pe marginea strazii Cazasului, moment in care, desi incearca sa se fereasca, autoturismul il spulbera ca pe popice. Dupa impact, soferul coboara din masina, injura victima si o intreaba daca a murit.

Politia precizeaza ca tanarul lovit, care nu se afla in stare grava – scapand, ca prin minune, doar cu cateva leziuni, l-ar fi agresat pe fratele soferului. Drept urmare, barbatul de 36 de ani s-a urcat la volan si a decis sa isi faca singur dreptate.

Soferul care, initial, a fost lasat in libertate nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Comentarii