stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | „Trecerea timpului”, unul dintre motivele pentru care judecatorul l-a pus sub CONTROL JUDICIAR pe tanarul din Jirlau care si-a ucis amicul pentru ca s-a urcat beat si fara permis la volan

La sfarsitul anului trecut, pe  27 decembrie, Judecatoria Faurei a hotarat inlocuirea arestului la domiciliu cu cea mai blanda masura preventiva, cea a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, in cazul lui Dumitru Andronic (foto), un tanar din Jirlau, care, in august 2018, s-a urcat baut si fara permis la volan, provocand un accident in urma caruia un pasager de 16 ani si-a pierdut viata. Imediat dupa producerea accidentului, Andronic a fugit, lasandu-l pe minor sa agonizeze.

Instanta sustine, in motivarea deciziei, ca „masura arestului la domiciliu nu mai este proportionala cu gravitatea acuzatiilor aduse inculpatului”.

Totodata, judecatorul a apreciat ca mentinerea lui Andronic in stare de arest, fie si la domiciliu, nu se mai impune, tinand cont ca tanarul si-a petrecut deja trei luni in arest preventiv si doua luni in arest la domiciliu.

„Judecatorul retine ca inculpatul are o varstă frageda (la data comiterii faptelor abia implinise varsta de 18 ani), a fost sincer in faza de urmărire penala, nu are antecedente penale si are o relatie buna cu membrii de familie ai victimei decedate, care nu s-au constituit parti civile in cauza”, se explica in motivare.

Inclusiv „trecerea timpului” a fost un reper pentru instanta atunci cand a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu: „Totodata, apreciaza ca, prin trecerea timpului, de la data savarsirii faptelor, s-au schimbat temeiurile avute in vedere la luarea si ulterior, la mentinerea masurilor preventive a arestului preventiv si, respectiv, a arestului la domiciliu.”

Judecatorul i-a interzis lui Dumitru Andronic, printre altele, sa nu paraseasca judetul Braila, sa nu intre in baruri, restaurante, terase sau in orice alte locuri publice unde se servesc bauturi alcoolice si sa nu detina sau sa foloaseasca arme.

Nici Andronic si nici Parchetul de pe langa Judecatoria Faurei nu a contestat hotararea judecatorului.

Comentarii