stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Șeful interimar de la „Investigații Criminale”, INAPT PSIHOLOGIC pentru ocuparea funcției pe care, oricum, o deține | Comisarul Merlan a picat testarea psihologică care precedă concursul

Comisarul de poliție Marian Merlan (foto), ofițerul care conduce prin împuternicire Serviciul de Investigații Criminale – cea mai importantă structură din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean – a picat testarea psihologică care precedă concursul pentru ocuparea funcției.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, șeful interimar al SIC a fost declarat „inapt psihologic”. Merlan a fost singurul candidat înscris la concursul care urma să aibă loc pe 17 ianuarie 2023.

Testarea psihologică s-a desfășurat pe 19 decembrie, la București, la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne. Rezultatul a fost publicat pe 29 decembrie, iar o eventuală contestație poate fi depusă în termen de 3 zile.

Pentru a putea participa la concurs, ofițerul trebuia să fie declarat „apt medical” și „apt” la evaluarea psihologică, obținând un calificativ favorabil doar la primul test. 

Totuși, comisarul de poliție Marian Merlan rămâne în fruntea Serviciului de Investigații Criminale ca „împuternicit” – structura care are în „atribuții” cei mai periculoși infractori din județul Brăila – în condițiile în care a dorit să ocupe acest fotoliu prin concurs.

Comentarii