stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Sefa procurorilor braileni pleaca din sistem: acum o luna a vrut sa ramana, acum vrea la pensie!

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunal pleaca din sistem cu o luna inainte de expirarea mandatului de trei ani. Georgica Ciuciumis a solicitat eliberarea din functie, prin pensionare, cererea fiind admisa de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Ciudat este faptul ca, potrivit unor surse din sistemul judiciar, la inceputul lunii octombrie, tot Sectia pentru procurori a CSM a dat curs unei alte cereri a procuroarei, pe care a si aprobat-o. Mai exact, Ciuciumis isi dorea sa isi continue activitatea la Parchetul de pe langa Tribunal dupa incetarea mandatului de prim-procuror, care se incheia pe 1 ianuarie 2019.

Potrivit procedurii, presedintele Klaus Iohannis va semna in perioada urmatoare decretul, Georgica Ciuciumis pensionandu-se incepand cu 30 noiembrie.

Procuroarea Ciuciumis, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatorie, a preluat conducerea Parchetului de pe langa Tribunal, prin concurs, la 1 ianuarie 2016, avandu-l ca adjunct pe fostul sef al institutiei, Fanel Mihalcea, care a fost scos din sistem la mijlocul anului trecut.

Georgica Ciuciumis a intrat in magistratura in 1993, la Parchetul de la Faurei, unde a fost si prim-procuror, intre anii 2000 si 2002.

Foto: obiectivbr.ro

Comentarii