stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Șef nou la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila: Dan Constantinescu, unul dintre cei mai apreciați procurori din noul val

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila are, începând de luni, 16 octombrie, un nou prim-procuror, în persoana lui Dan-Ion Constantinescu. Gabi Daniela Stanciu, cea care a condus unitatea de parchet, a cerut să îi fie încetată delegarea în funcție.

Dan Ion Constantinescu (foto) este unul dintre cei mai apreciați și bine pregătiți procurori din noul val al parchetelor brăilene. A fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila în aprilie 2021, înainte fiind procuror stagiar la aceeași unitate de parchet.

În urmă cu jumătate de an, Constantinescu a vrut să se transfere de la Brăila la o unitate de parchet din București sau Brașov, însă solicitarea i-a fost respinsă de Secția pentru Procurori a CSM din cauza deficitului de magistrați de la nivelul PJ Brăila.

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în urmă cu o săptămână, în unanimitate, schimbările de la nivelul conducerii PJ, respectiv aprobarea solicitării lui Stanciu și delegarea în funcția de prim procuror a lui Constantinescu.

Comentarii