stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Prim-procurorul pensionar al Brailei, Fanel Mihalcea, A AJUNS in conducerea Transelectrica

De mai putin de doua luni, Fanel Mihalcea, fost prim-procuror si prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, este membru in Consiliul de Supraveghere al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”. Practic, cel mai influent procuror brailean al ultimelor doua decenii se afla in conducerea companiei a carui actionar majoritar este statul roman, prin Ministerul Economiei.

La inceputul lunii noiembrie 2017, actionarii „Transelectrica” i-au ales pe cei sapte membrii provizorii ai Consiliului de Supraveghere, cinci, printre care si Mihalcea, aflandu-se la primul mandat. Acestia si-au inceput oficial munca pe 30 noiembrie.

Fanel Mihalcea va ocupa fotoliul de la „Transelectrica” pana pe 30 martie 2018. Totodata, fostul sef al parchetului brailean este si membru in comitetul de securitate energetica al Consiliului de Supraveghere.

Fostul procuror este tatal Silviei Claudia Mihalcea, secretarul-general la Camerei Deputatilor, de profesie avocat. In trecut, braileanca de 37 de ani a fost secretar general adjunct al Camerei Deputatilor, director al Oficiului National al Registrului Comertului, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, expert si consilier parlamentar, dar a detinut si functii importante in conducerea Tineretului Social-Democrat.

Mihalcea, care a implinit 65 de ani, varsta pensionarii, pe 26 iulie 2017, a vrut sa ramana in functia de procuror si dupa aceasta data. Desi de la colegii din conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Braila a primit aviz favorabil, la sfarsitul lunii noiembrie 2016, a fost tras pe linie moarta de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai exact, CSM, intr-o sedinta la care a participat si Fanel Mihalcea, pentru a-si sustine cauza, a hotarat, cu majoritate de voturi, sa ii respinga cererea, considerand ca mentinerea in sistem nu este „oportuna”. Votul a fost secret.

Comentarii