stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | PNL-istul Canciu, DEMIS de la sefia invatamantului brailean: „Colegii nostri PSD-isti din partid au actionat sub o forma siciliana” | Noul inspector scolar general: Nicolae Stanica, fost candidat PMP

Decizie surprinzatoare a ministrului Educatiei, in contextul in care vorbim despre demiterea unui membru PNL de catre un ministru PNL. Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, Sorin Cimpeanu a semnat ordinul prin care l-a demis pe Catalin Canciu (foto stanga), seful invatamantului brailean.

Inspectorul scolar general ramane fara functie incepand cu data de 7 iunie, cand ii inceteaza numirea prin detasare in interesul invatamantului.

Canciu este consilier local municipal si presedinte al Organizatiei Municipale PNL, aflandu-se in tabara care il sustine la presedintia partidului pe Ludovic Orban.

„Colegii nostri PSD-isti din partid, temandu-se de increderea pe care o avem in randul colegilor si ca ii vom zdrobi la alegerile interne, au actionat la cacealma, chiar sub o forma siciliana.  Domnul Orban mi-a zis ca e incredibil! Eu nu cedez. Eu nu mor de functia asta”, a declarat Catalin Canciu pentru DEBRAILA.ro.

Liberalul a fost numit la inceputul acestui an, mai exact pe 14 ianuarie, inlocuindu-l pe PMP-istul Viorel Botea.

In locul lui Canciu a fost numit inspectorul de matematica Nicolae Catalin Stanica (foto dreapta), care a fost inspector scolar general adjunct in perioada 2012-2014, cand era membru ALDE. La alegerile locale din 2020, Stanica a candidat din partea PMP pentru un fotoliu de consilier local municipal.

Foto Stanica: www.obiectivbr.ro

Comentarii