stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | La Spitalul Judetean se pregateste MAREA CIOLANIADA | Propunere de noi 3 directori, printre care un director „pentru reforma” | Olguta Crivat, portavocea miscarii

Spitalul ar mai avea nevoie de trei directori pentru ca lucrurile sa mearga „ca pe roate”. Propunerea, care nu ar fi ajuns si la urechile sefului Consiliului Judetean, vine din partea managerului Mihail Iugulescu, fiind sustinuta cu zel de directorul de ingrijiri Olguta Crivat (foto).

Pe langa directorul medical, directorul de ingrijiri si directorul financiar-contabil, Crivat le-a spus luni, 20 februarie, membrilor Consiliului de Administratie al unitatii spitalicesti ca este necesar, dar mai ales LEGAL, „sa existe” si directorul administrativ, directorul tehnic, dar mai ales directorul pentru reforma. Propunerea a fost respinsa din start de cei de la Juridic, in contextul in care Legea Sanatatii nu ar permite o astfel de modificare a organigramei. Oricum, modificarea ar putea fi facuta doar cu aprobarea Consiliului Judetean.

Totusi, sefa asistentelor din Judetean insista. Conform unor surse din cadrul spitalului, Olguta Crivat a plecat astazi (n.r. marti, 21 februarie) la Ministerul Sanatatii, avand in mapa nota de fundamentare a propunerii. Ajutata de un deputat PSD aflat la primul mandat, incearca sa obtina de la Bucuresti avizul pentru infiintarea posturilor de sefi.

Legea nr. 95/2006, actualizata

Art. 181. – (1) In cadrul spitalelor publice se organizeaza si functioneaza un comitet director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil, iar pentru spitalele cu peste 400 de paturi un director de ingrijiri.

 

Trebuie precizat faptul ca lui Crivat, director de ingrijiri din anul 2010, i se apropie finalul mandatului. In doar cateva luni, isi ia „adio” de la functie. Nu o mai poate ocupa pentru ca, potrivit noilor modificari legislative din domeniu, directorul de ingrijiri trebuie sa fie absolvent al Facultatii de Asistenti Medicali.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii