stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Judecătoria Făurei NU l-a vrut în spatele gratiilor pe bărbatul care a condus BEAT, deși are PERMISUL ANULAT: control judiciar! | Marin Brăilescu a fost primar al comunei Jirlău

Judecătoria Făurei a dispus, vineri, luarea măsurii controlului judiciar față de bărbatul care a fost prins băut la volan, deși are permisul anulat.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, Marin Brăilescu, în vârstă de 59 de ani, a fost primar al comunei Jirlău (2000-2004) și consilier local timp de mai multe mandate, având ștate vechi în administrația comunală. 

După ce polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a prezentat cu propunere de arestare preventivă, instanța a decis ca Brăilescu să fie cercetat sub control judiciar, măsură luată pentru 60 de zile.

Totuși, judecătorul de drepturi și libertăți i-a impus bărbatului să nu părăsească județul Brăila, să nu conducă nicio categorie de autovehicule și să nu deţină, folosească sau să poarte arme.

Deși Marin Brăilescu a fost pus în libertate în urma hotărârii Judecătoriei Făurei, procurorii pot depune contestație, urmând ca Tribunalul Brăila să aibă ultimul cuvânt.

Cu permisul anulat și băut, la volan

În dimineața zilei de 28 iulie, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei l-au oprit în trafic pe Brăilescu, pe drumul județean 203, în timp ce conducea o autoutilitară, în afara localității Jirlău. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au constatat faptul că avea dreptul de a conduce anulat

Comentarii