stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Judecatoria, AREST LA DOMICILIU pentru atacatorii cu sabii din Vidin. Tribunalul a spus „NU”: Mirea, Mures si Cernea au ramas in spatele gratiilor!

Pe 7 martie, un judecator de drepturi si libertati de la Judecatoria Braila a considerat ca cei trei indivizi care au distrus cu sabii si topoare un bar din cartierul Vidin, pot fi cercetati si fara a sta in spatele gratiilor, inlocuind masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Doua persoane au fost ranite in urma conflictului care a avut loc pe 18 decembrie 2021.

Totusi, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, decizia a fost contestata de procurori, iar Tribunalul Braila a desfiintat incheierea pronuntata de instanta inferioara si a dispus prelungirea masurii arestului preventiv. Astfel, Ionut Mirea, Cristian Mures si Marius Marian Cernea au ramas in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ, unde isi vor petrece si urmatoarea luna.

„Era sange ca la macelarie!”

In urma efectuarii mai multor perchezitii domiciliare, cei trei indivizi au fost retinuti pe 1o februarie 2022, dupa aproape doua luni de la momentul in care s-a produs incidentul violent. Ulterior, instanta a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Conflictul sangeros a avut loc intr-un cafe-bar din cartierul Vidin, pe Calea Galati.

Pe 18 decembrie 2021, la ora 04:00, o patrula de politie a observat trei barbati care loveau cu sabiile si topoarele in usa si geamurile localului. La vederea oamenilor legii, acestia au fugit.

In cafe-bar se aflau insa alti patru indivizi, printre care si doi raniti. Persoanele care au suferit plagi taiate la brate, cu varste de 41 si, respectiv, 45 de ani, au fost transportate la spital, unde au si ramas internate.

„Era sange ca la macelarie si tot barul a fost distrus. S-au folosit topoare si sabii”, ne-au declarat, la acel moment, surse judiciare.

Comentarii