stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Judecator milos cu un monstru: 2 ANI – braileanul care a pus un baietel orfan sa-l masturbeze! | Judecator: „A fost sincer si a inteles consecintele faptelor sale! O pedeapsa orientata spre minim-mediu”

Un magistrat de la Judecatoria Faurei a ales sa ii aplice „o pedeapsa orientata spre minim-mediu” unui barbat care si-a satisfacut placerile bolnave profitand de naivitatea unui minor. Baietelul, care locuieste in satul Drogu, este orfan, fiind crescut de bunica si matusile sale. 

DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate filmul oribil al faptelor savarsite de brailean, dar si cum si-a motivat hotararea judecatorul

Pe 30 iulie 2019, Daniel Mita, in varsta de 32 de ani, a fost retinut de Parchetul de pe langa Judecatoria Faurei, fiind acuzat de agresiune sexuala. Dupa ce si-a petrecut o saptamana in spatele gratiilor, individul a fost pus in libertate: contestand masura arestarii preventive, instanta a inlocuit-o cu cea a controlului judiciar.

La sfarsitul lunii trecute, mai exact pe 20 decembrie 2019, Mita si-a primit sentinta, care insa nu este definitiva.  Judecatoria Faurei l-a condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de agresiune sexuala in forma continuata.

Pacalit cu un telefon mobil si 21 lei 

Daniel Mita locuieste singur in apropierea bunicii minorului, o femeie miloasa care i-a dat voie sa ia apa de la cismeaua din curtea casei sale atunci cand are nevoie. Asa a pus ochii pe baietel! Cu nonsalanta, individul, care lucreaza la o ferma din localitate, le-a spus anchetatorilor ca a luat hotararea de a-l agresa sexual pe cel mic cu trei saptamani inainte de a trece la fapte.

In seara zilei de 24 iulie 2019, in jurul orei 20:30, Mita a ajuns,  pentru a-si umple galeata cu apa, in curtea vecinei sale. Vazandu-l pe nepotelul acesteia ca se juca, i-a cerut sa-l ajute sa care galeata pana la domiciliul sau, promitandu-i ca, drept rasplata, ii va da telefonul mobil pentru a se juca.

Baietelul de 12 ani l-a urmat, incantat ca va putea folosi telefonul mobil. Individul a blocat usa de acces in imobil prin interior, dupa care s-a dezbracat de pantaloni si s-a asezat in pat, langa minor, incepand sa se masturbeze, potrivit procurorului de caz. Spunandu-i ca ii va da 11 lei si ca il va lasa sa se joace mai mult pe telefon, Daniel Mita l-a convins si pe micut sa il masturbeze. 

Dupa 10 minute, i-a dat victimei banii promisi si i-a cerut sa nu povesteasca nimanui ce s-a intamplat, lasandu-l sa plece acasa. Cu cei cativa lei, baietelul care a crescut fara parinti si-a cumparat dulciuri si suc.

„Pe fondul perceperii inculpatului ca o persoana familiara si al incapacitatii persoanei vatamate de a constientiza forma de agresiune si consecintele actului, determinata de varsta frageda, s-a supus cerintelor acestuia de a nu spune nimanui despre fapta comisa, ceea ce a facut posibila repetarea formei de abuz, sub aceeasi forma” – raport de evaluare psihologica

Patru zile mai tarziu, tot la orele serii, braileanul a repetat intocmai scenariul oribil: a blocat usa prin interior si s-a asezat in pat, langa minor, oferindu-i telefonul mobil si 10 lei. Daniel Mita s-a dezbracat complet si i-a cerut de mai multe ori micutului „sa-l mangaie pe organul genital”.

In tot acest timp, in curtea barbatului a intrat concubinul verisoarei sale, care venise in vizita. Cand a ajuns in dreptul ferestrei, oaspetele a ramas socat. A chemat-o pe matusa copilului, care a inceput sa bata puternic in geam si sa strige ca din gura de sarpe.

Individul a deblocat usa, moment in care copilul a fugit speriat, urmat de matusa sa si de vizitator. Acasa, cel mic a povestit cu lacrimi in ochi prin ce a trecut in cele doua zile.

Judecator: „Inculpatul este la primul contact cu legea penala, a fost sincer…”

Pedeapsa pentru fapta savarsita de Daniel Mita este pedepsita cu inchisoarea de la 3 la 10 ani. Totusi, pentru ca si-a recunoscut vinovatia, individului i s-a aplicat o prevedere a Codului de Procedura Penala care prevede limitele pedepsei se reduc cu o treime. 

Magistratul arata ca „inculpatul s-a folosit de relatia apropiata pe care o avea cu familia persoanei vatamate, de faptul ca era perceput ca o persoana de incredere, precum si de situatia speciala a persoanei vatamate, lipsita de supravegherea si dragostea parinteasca”, insa precizeaza si faptul ca barbatul „a adoptat o conduita procesuala sincera, recunoscand si regretand comiterea faptei”.

„Instanta retine ușurinta manifestata de inculpat in luarea hotararii infractionale, fiind sfidate de catre acesta valori sociale importante, respectiv relatiile sociale referitoare la libertatea si integritatea vietii sexuale a persoanei, fiind incalcata, in cauza de fata, in mod brutal, libertatea sexuala a minorului, acesta aflandu-se in imposibilitatea de a-si exprima consimtamantul privind realizarea actelor sexuale solicitate de inculpat”, mentioneaza judecatorul in motivarea hotararii.

Desi sustine faptul ca „agresiunea sexuala reprezinta o realitate antisociala la fel de grava si preocupanta ca infractiunea de viol”, magistratul noteaza:

„In concret, inculpatul este la primul contact cu legea penala, a fost sincer, are un nivel mediu de educatie, fapt pentru care se apreciaza ca a perceput si inteles consecintele faptelor sale. (…) In aceste conditii, instanta se va orienta catre o pedeapsa orientata spre minim-mediu”

Pe langa cei 2 ani de inchisoare, Daniel Mita a fost obligat sa comunice si sa se apropie de minor sau de locuinta, scoala sau alte locuri unde acesta desfasoara activitati sociale la o distanta mai mica de 150 metri pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.

Totodata,  individul a fost obligat de instanta sa plateasca baietelului suma de 5.000 lei, reprezentand daune morale.

Comentarii