stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | EXPLICAȚII în cazul CRIMINALULUI eliberat și la cererea procurorului, dezvăluit de DEBRAILA | Parchetul: “Procurorul de ședință a considerat întemeiate concluziile pentru liberare. Ulterior, colectivul de procurori a apreciat că liberarea condiționată nu este întemeiată”

DEBRAILA.ro a dezvăluit faptul că Mircea Constantin, ucigașul bătrânei din Ianca, fusese liberat condiționat în noiembrie 2021, când chiar procurorul de ședință de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a susținut în instanță ca acesta să fie pus în libertate.

Ulterior, după ce Judecătoria Brăila a hotărât că individul poate ieși din închisoare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și-a schimbat radical poziția, a formulat contestație și a cerut Tribunalului Brăila să anuleze hotărârea Judecătoriei Brăila.

În cele din urmă, Mircea Constantin (foto) a scăpat din spatele gratiilor, unde se afla tot pentru omor. A ispășit 8 ani din pedeapsa de 12 ani.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pune schimbarea de poziție la 180 de grade pe seama libertății procurorului de ședință de a prezenta concluziile pe care le consideră întemeiate, în condițiile în care acesta ar putea sesiza Consiliul Superior al Magistraturii dacă procurorul ierarhic superior intervine pentru a influența în orice fel concluziile.

Parchetul, pentru DEBRAILA.ro: “Procurorul este liber să prezinte în instanță concluziile pe care le consideră întemeiate”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila susține, într-un punct de vedere transmis DEBRAILA.ro, că “procurorul de ședință a formulat concluziile pe care le-a considerat întemeiate”, cu referire la susținerea liberării condiționate a criminalului.

Apoi, într-o ședință de analiză a soluțiilor pronunțate de Judecătoria Brăila, “colectivul de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a apreciat că hotărârea instanței este neîntemeiată, motiv pentru care a formulat contestație”.

Practic, în limbaj non-juridic, colectivul procurorilor a considerat că Mircea Constantin nu trebuie pus în libertate, deși chiar unul dintre procurorii din colectiv, respectiv procurorul de ședință, ceruse acest lucru judecătorului de la Judecătoria Brăila.

“Calea de atac a fost respinsă ca nefondată de Tribunalul Brăila, care a menținut ca legală și temeinică hotărârea instanței de fond, decizia penală pronunțată de instanța superioară fiind definitivă”, precizează PJ.

Exclusiv | Alba-neagra cu un CRIMINAL, la Brăila: chiar procurorul a cerut ELIBERAREA, iar apoi S-A RĂZGÂNDIT când a fost eliberat: „Nu prezintă garanția că s-a îndreptat”

Comentarii