stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | După ce a ucis un om, inculpatul „a lăsat mașina acasă și a continuat să petreacă” | DE CE Tribunalul Brăila l-a ținut în spatele gratiilor pe tânărul care, în seara de Crăciun, și-a lovit mortal, fără să știe, chiar verișorul

Arestat preventiv pe 27 decembrie, Silviu Valentin Comănescu (foto jos), un tânăr din comuna Roșiori – acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului, a fost nemulțumit de hotărârea Judecătoriei Făurei de a-l trimite în spatele gratiilor și a contestat-o. 

Astfel, la începutul acestui an, Tribunalul Brăila, mai exact un complet de doi judecători, a respins contestația ca fiind nefondată.

În seara de Crăciun, individul de 26 de ani, aflat la volan sub influența băuturilor alcoolice, a lovit mortal un pieton și a fugit de la locul accidentului, lăsând victima să zacă într-un șanț. Accidentul rutier s-a petrecut în comuna Roșiori.

La audieri, tânărul a aflat că cel pe care l-a ucis, un bărbat de 36 de ani, tot din Roșiori, era chiar verișorul său.

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate motivele pentru care Tribunalul Brăila a respins contestația tânărului

Judecătorii au arătat faptul că „privarea de libertate a inculpatului este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică„, iar faptele săvârșite „sunt de o gravitate sporită”.

„Judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila apreciază că măsura arestării preventive este, proporţională cu gravitatea acuzaţiei şi necesară scopului urmărit prin luarea acesteia. (…) O altă măsură preventivă nu este suficientă pentru înlăturarea stării de pericol pe care o prezintă inculpatul din perspectiva comiterii de noi infracţiuni similare”, au notat magistrații potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro. 

La fel ca in motivarea Judecatoriei Faurei – instanta care a dispus arestarea preventiva, si judecatorii de la Braila au ignorat faptul ca tanarul din Rosiori nu are antecedente penale.

„Modalitatea săvârşirii faptelor şi conduita pe care acesta a avut-o ulterior săvârşirii faptei de ucidere din culpă, respectiv a lăsat autoturismul acasă, după care a continuat să petreacă cu cunoscuţii săi, denotă o lipsă de respect faţă de valorile sociale care protejează dreptul la viaţă al persoanei”, a concluzionat instanţa.

CITIȚI ȘI…

Exclusiv | Tragedia de la Roşiori. DE CE a decis judecătorul să-l ARESTEZE PREVENTIV pe şofer: „Se impune o reacție a autorităților pentru a nu se crea neîncredere în capacitatea Justiției de a lua măsurile necesare”

Comentarii