stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DNA Galati A ESUAT in cazul fostului sef al Politiei Rurale Braila, comisarul-sef Campeanu | Procurorii AU CLASAT dosarul, dupa ce instanta dispusese refacerea urmaririi penale

Procurorii DNA Galati au dat chix in dosarul lui Cornel Cimpeanu, fost sef al Politiei Rurale Braila, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului. Cimpeanu, iesit la pensie dupa ce ajuns sub lupa anchetatorilor, a fost acuzat ca a masluit un dosar penal pentru a il scoate basma curata pe suspect.

Dosarul a fost clasat in urma cu o luna de zile, mai exact pe data de 15 decembrie, potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro.

Decizia procurorilor anticoruptie vine dupa ce, in iunie anul trecut, judecatorii Curtii de Apel Galati au dispus refacerea urmaririi penale, Cimpeanu fiind trimis in judecata la mijlocul anului 2016, sub control judiciar.

Potrivit DNA Galati, in cursul anului 2011, Cornel Cimpeanu, in calitate de ofiter de politie cu atributii pe linia cercetarii penale, in cadrul Politiei Municipiului, cu stiinta, a readministrat probatoriul existent intr-un dosar pe care-l instrumenta, in directia propunerii unei solutii favorabile fata de o persoana invinuita pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala.

Procurorii au sustinut ca fostul sef al Politiei Rurale a dirijat in mod voit declaratiile partii vatamate si ale martorilor, in scopul disculparii persoanei fata de care se efectuau cercetari. Demersurile sale au fost finalizate prin intocmirea unui referat cu propunere de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului, trimis spre avizare conducerii Politiei Municipiului, in vederea inaintarii catre unitatea de parchet corespunzatoare.

„Prin aceasta conduita ofiterul de politie a procurat persoanei respective un folos necuvenit, constand in pronuntarea unei solutii de netrimitere in judecata, cu consecinta atingerii grave a interesului general de infaptuire a justitiei si, implicit, a intereselor legitime ale Politiei Romane”, mai arata DNA Galati.

Comentarii