stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DGA a luat traseul: Instructorul auto REȚINUT, un apropiat al șefului de la Permise | „Banii vor merge mai departe!” | ACUZAȚIILE: Trafic de influență – a cerut bani de la o tânără căreia i-a garantat promovarea probei practice

Alin Cristea

Gigi Dârnea, instructorul auto prins în flagrant de Direcția Generală Anticorupție, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

DEBRAILA.ro a publicat imagini în exclusivitate de la acțiunea DGA, mai exact momentele în care ofițerii anticorupție au percheziționat autoturismul școlii de șoferi, în prezența instructorului auto, ridicând telefonul mobil al bărbatului, o agendă, mai multe dosare ale unor cursanți, dar și o sumă de bani.

Totul s-a întâmplat, joi, în jurul orei 10:30, pe Calea Călărașilor, în zona Capătul lui 4, imediat după ce Dârnea ar fi primit suma de bani cerută unei tinere care urma cursurile școlii și trebuia să susțină, în perioada următoare, proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. 

Surse judiciare au precizat pentru DEBRAILA.ro faptul că instructorul auto reținut este un apropiat al comisarului-șef Daniel Popescu (foto dreapta), șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. De altfel, se pare că relația dintre cei doi este una de notorietate.

Gigi Dârnea este acuzat de trafic de influență.

DETALII din dosar:

„Banii solicitați vor merge mai departe!”

Dosarul a plecat de la un denunț formulat de tânăra căreia Dârnea i-ar fi cerut bani pentru a o ajuta să treacă de proba traseului, conform informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro. Aceasta este martor denunțător.

Anchetatorii susțin că Gigi Dârnea ar fi solicitat banii pentru „a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul SPRCIV Brăila, cu privire la care a lăsat impresia că are influenţă pentru a-i determina pe aceştia să o promoveze la proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, probă pe care aceasta din urmă să o susţină în perioada imediat următoare”.

Mai mult decât atât, instructorul auto i-ar fi spus tinerei „că o va înscrie personal la proba de traseu, iar banii solicitați vor merge mai departe”, întărind astfel cele spuse cu privire la influența pe care o are în cadrul Serviciului „Permise”.

Pe 16 iunie, Gigi Dârnea va ajunge în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalului Brăila, care va decide dacă va fi sau nu arestat preventiv.

IMAGINI DE LA FLAGRANT – CLICK AICI

Comentarii