stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DETALIILE din dosarul rafuielii de la OMV | Ce spun anchetatorii si cum a motivat judecatorul arestarea lui Corbu si Olaru | „Cele doua grupari s-au lovit reciproc cu arme albe, scaune si pietre”

Anchetatorii au pus la cap la cap toate detaliile rafuielii din benzinaria OMV de pe Soseaua de Centura, cerand arestarea preventiva pentru doar doua dintre cele cinci persoane retinute initial. Astfel, Judecatoria Braila i-a trimis in spatele gratiilor pentru 30 de zile pe Belgian Corbu – fiul lui Stanel Corbu si Marian Olaru – zis „Ticu”, insa hotararea a fost contestata de cei doi. Tribunalul are ultimul cuvant.

DEBRAILA.ro va prezinta filmul conflictului sangeros, asa cum a fost reconstituit de oamenii legii:

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, cei care s-au taiat reciproc sunt Ciprian Corbu, zis „Kasu” si Marian Olaru, zis „Ticu”. Totusi, procurorul a cerut arestarea preventiva a lui Belgian Corbu, fratele lui „Kasu”, care nu era prezent la momentul inceperii conflictului, sosind ulterior. Motivul?

Surse judiciare sustin ca acesta este cercetat si intr-un alt dosar, care vizeaza infractiunile de instigare la tentativa de omor si tulburarea linistitii si ordinii publice, fiind chiar retinut in urma cu aproximativ jumatate de an. 

Totul a inceput pe 27 august, in jurul orei 12:00, chiar in incinta benzinariei, cand Olaru si alti doi indivizi s-au incaierat cu Ciprian Corbu si un barbat care il insotea. Cele doua grupari s-au lovit reciproc cu arme albe, scaune si pietre. La scurt timp, au sosit, in sprijinul lui „Kasu”, alte trei persoane, printre care si fratele sau, Belgian Corbu.  

„Pe parcursul desfasurarii conflictului, Ciprian Corbu si Marian Olaru au folosit fiecare cate un obiect taietor intepator cu care si-au provocat leziuni in mod reciproc”, noteaza anchetatorii.

Mai exact, in conflictul care s-a extins pana la o vulcanizare de langa statia peco, ar fi fost foloste mai multe cutite si o maceta.

La un moment dat, Olaru a incercat sa fuga, urcandu-se la volan si gonind pe Soseaua de Centura, insa a lovit o alta masina. Evenimentul rutier s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

Procurorul de caz a cerut arestarea preventiva a lui Olaru pentru incaierare, tulburarea ordinii si linistii publice, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. In cazul lui Belgian Corbu este vorba despre infractiunile de incaierare, tulburarea ordinii si linistii publice si amenintare.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Braila a admis propunerea procurorului si i-a trimis pe cei doi in spatele gratiilor pentru 30 de zile, motivand, printre altele, ca „relatiile de convietuire sociala referitoare la ordinea si linistea publica au fost grav lezate, in conditiile in care actele de violenta, amenintarile proferate au fost savarsite in plina zi, intr-un loc public, respectiv in interiorul statiei peco OMV, dar si in proximitatea acesteia”.

„In acest loc se aflau mai multe persoane, angajati ai benzinariei si alti cetateni, iar manifestarile inculpatilor au fost de natura sa creeze o stare de primejdie, de indignare si scandal public, atat in randul oamenilor aflati la locul comiterii faptelor, cat si in randul colectivitatii din municipiul Braila”, a motivat instanta.

Pe 31 august, Tribunalul Braila va judeca contestatiile lui Corbu si Olaru.

Comentarii