stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv – debraila.ro | Stanel Corbu S-A PREDAT! | Liderul gruparii din Lacu-Dulce avea mandat de arestare in lipsa

Dupa ce timp de o saptamana a stat fugar, Stanel Lacatus, zis „Corbu”, s-a predat. Liderul gruparii din cartierul Lacu-Dulce s-a prezentat, joi seara, in jurul orei 19:00, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean, ajungand in spatele gratiilor, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro.

„Corbu” este acuzat de savarsirea a patru infractiuni: constituirea unui grup infractional organizat, finantarea activitatii de trafic de droguri de mare risc – in forma continuata, punerea la dispozitie a unui spatiu in vederea consumului ilicit de dorguri de mare risc si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse stiind ca sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive – in forma continuata. Dosarul este instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Braila.

Procurorii antimafia, insotiti de peste 100 de politisti si „mascati”, au descins, pe 28 noiembrie, la 38 de locuinte din Braila, Galati si Bucuresti, destructurand gruparea care, in perioada aprilie 2017-noiembrie 2019, a derulat numeroase activitati pe linia traficului de cocaina. Drogurile erau cumparate atat din tara, cat si din strainatate, fiind depozitate in locatii din Lacu-Dulce.

Peste 100 de persoane au fost audiate, printre care si patru membri ai gruparii, care au fost retinuti pentru 24 de ore. A doua zi, vineri, cei patru au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, insa doar Stan Cristian Gica – zis „Moxu”, Gorgovan Aurelian – zis „Ratoi” si Pavel Ion – zis „Onel” au fost trimisi in spatele gratiilor. In cazul lui Gheorghe Robert Florin – zis „Ciupi”, judecatorul de drepturi si libertati a hotarat cercetarea sub control judiciar.

In dimineata perchezitiilor, Stanel Lacatus nu a fost gasit la domiciliu de anchetatori. Totusi, DIICOT a solicitat si arestarea preventiva in lipsa a lui „Corbu”, sustinand ca „a fugit in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala”. Tribunalul Braila a admis solicitarea.

In urma cu cinci luni, Stanel Lacatus a fost condamnat, in prima instanta, la 5 ani si 2 luni de inchisoare cu executare pentru complicitate la tentativa de omor si complicitate la violare de domiciliu. Sentinta Tribunalului Braila a fost atacata la Curtea de Apel Galati, care va avea ultimul cuvant.

Comentarii