stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Stanel Corbu, mandat de arestare IN LIPSA | Liderul gruparii din Lacu-Dulce A FUGIT inainte de perchezitiile DIICOT | Moxu, Ratoi si Onel, in spatele gratiilor

Stanel Lacatus, zis „Corbu, a fost arestat preventiv in lipsa, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro.

Liderul gruparii interlope din cartierul Lacu-Dulce este acuzat de savarsirea a patru infractiuni: constituirea unui grup infractional organizat, finantarea activitatii de trafic de droguri de mare risc – in forma continuata, punerea la dispozitie a unui spatiu in vederea consumului ilicit de dorguri de mare risc si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse stiind ca sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive – in forma continuata. Dosarul este instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Braila.

Procurorii antimafia au descins, joi dimineata, la 38 de locuinte din Braila, Galati si Bucuresti, destructurand gruparea care, in perioada aprilie 2017-noiembrie 2019, a derulat numeroase activitati pe linia traficului de cocaina. Drogurile erau cumparate atat din tara, cat si din strainatate, fiind depozitate in locatii din Lacu-Dulce.

Peste 100 de persoane au fost audiate, printre care si patru membri ai gruparii, care au fost retinuti pentru 24 de ore. In dupa-amiaza zilei de vineri, cei patru au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, insa doar Stan Cristian Gica – zis „Moxu”, Gorgovan Aurelian – zis „Ratoi” si Pavel Ion – zis „Onel” au fost trimisi in spatele gratiilor. In cazul lui Gheorghe Robert Florin – zis „Ciupi”, judecatorul de drepturi si libertati a hotarat cercetarea sub control judiciar. 

Informatiile obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro arata ca, in dimineata zilei de joi, Stanel Lacatus nu a fost gasit la domiciliu de anchetatori. Totusi, DIICOT a solicitat si arestarea preventiva in lipsa a lui Corbu, sustinand ca „a fugit in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala”. Tribunalul Braila a admis solicitarea, urmand ca politistii sa puna in executare mandatul. 

In urma cu cinci luni, Stanel Lacatusa fost condamnat, in prima instanta, la 5 ani si 2 luni de inchisoare cu executare pentru complicitate la tentativa de omor si complicitate la violare de domiciliu. Sentinta Tribunalului Braila a fost atacata la Curtea de Apel Galati, care are ultimul cuvant.

Comentarii