stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DE CE a fost eliberat soferul care a lovit un taximetrist in Ciocarlia si apoi a fugit | Judecator: „Faptele savarsite nu sunt de o gravitate foarte ridicata!”

„Faptele savarsite nu sunt de o gravitate foarte ridicata, avand in vedere urmarile produse”, considera judecatorul de drepturi si libertati care a dispus punerea in libertate a lui Georgian Negrei, soferul care, in noaptea de luni spre marti, a izbit in plin un taximetrist aflat in fata unui magazin, oprindu-se apoi cu masina in statia de autobuz din Ciocarlia.

Desi victima, in varsta de 28 de ani, zacea intr-o balta de sange, Negrei, fara nici cea mai mica urma de compasiune, s-a facut nevazut, prezentandu-se la Politie dupa ore bune de la producerea accidentului. Taximetristul se afla si acum in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Andrei” din Galati – Sectia Neurochirurgie.

Dupa doar 24 de ore petrecute in spatele gratiilor, magistratul de la Judecatoria Braila a decis, miercuri, sa-l puna sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile pe sofer, respingand astfel propunerea procurorului, care a cerut arestul preventiv.

Trebuie precizat si faptul ca nici macar avocatul lui Georgian Negrei nu a cerut luarea masurii controlului judiciar, aratand ca masura arestului la domiciliu „este o masura suficienta pentru atingerea scopului prevazut de lege”.

Cum si-a argumentat judecatorul decizia?

„Fata de caracterul excceptional al masurii arestarii preventive, judecatorul considera ca, raportat la fapta retinuta in sarcina inculpatului, cat si la atitudinea acestuia de recunoastere si regretare a faptei, masura propusa (n.r. arestul preventiv) nu este proportionala cu gravitatea acuzatiei si nici necesara pentru realizarea scopului urmarit prin dispunerea acesteia. Inculpatul nu a dat dovada de o perseverenta infractionala si de un comportament in contradictie cu normele de conduita sociala. (…) Judecatorul apreciaza ca la acest moment este suficienta o alta masura preventiva mai putin restrictiva decat masura arestarii preventive, respectiv controlul judiciar, vazand proportionalitatea acestei masuri preventive cu gravitatea acuzatiilor aduse inculpatului, a precizat magistratul.

Acuzat de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului, tanarul din Gropeni nu are voie sa paraseasca limita teritoriala a judetului Braila.

Comentarii