stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DE CE a fost eliberat Dasaev? Instanta: Starea de sanatate a interlopului „este puternic afectata” | Nu poate lua legatura cu victimele, baschetbalistii americani

Pe 16 noiembrie, Tribunalul Braila l-a pus sub control judiciar pe Husein Daniel Gabriel, zis „Dasaev”, revocand masura arestului la domiciliu. Decizia instantei a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Galati, care are ultimul cuvant.

Interlopul este judecat pentru tentativa de omor calificat, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si tulburarea linistii si ordinii publice, dupa ce, in noaptea de 15 spre 16 noiembrie 2018, ar fi injunghiat doi baschetablisti americani intr-un local din municipiu.

Judecatorul de drepturi si libertati a apreciat faptul ca „sunt intrunite conditiile necesare pentru inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar”.

Mai exact, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, la baza deciziei Tribunalului au stat urmatoarele considerente:

Totusi, pentru ca hotararea nu este definitiva, Tribunalul a admis cererea lui Dasaev de a parasi domiciliul pentru a se deplasa la Spitalul Monza din Bucuresti „pentru efectuarea unor investigatii si interventii medicale referitoare la starea sanatatii sale”.

In iulie 2019, interlopul a fost scos din spatele gratiilor si trimis in arest la domiciliu, instanta care a luat decizia mentionand faptul ca greselile procurorului de caz, respectiv Mircea Ciutac, au dus la anularea unor probe importante din dosar si au produs „o anume zdruncinare a soliditatii acuzatiilor aduse”.

Dasaev este acuzat de tentativa de omor calificat, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si tulburarea linistii si ordinii publice.

EXCLUSIV | De ce a fost ELIBERAT Dasaev? | Instanta: Greselile procurorului Ciutac „au zdruncinat soliditatea acuzatiilor” | „Procesul va avea o durata semnificativa – arestarea preventiva tinde sa capete caracterul unei executari anticipate a eventualei pedepse”

Exclusiv | BOMBA in dosarul „Dasaev”: ZECI de DECLARATII ale MARTORILOR si alte PROBE au fost ANULATE de instanta | GRESELILE „marelui” procuror Ciutac, plecat, intre timp, sef la Macin: a uitat inclusiv sa certifice procese-verbale cu stenograme!

VIDEO | FILMUL COMPLET al ATACULUI de la Music Pub 

Comentarii