stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DAVID, îngerașul UCIS de o șoferiță cu test antidrog POZITIV și cercetată în LIBERTATE | Strigătul unei mame: „Vreau să se facă dreptate! Era un copil fericit și iubit” | Vecinii spun că femeia de la volan are un soț care a făcut închisoare pentru crimă și că n-ar fi străină de lumea substanțelor interzise | SURSE: Șoferița va fi REȚINUTĂ dacă și analizele la sânge confirmă consumul de droguri

Peste mai puțin de două luni, David împlinea 4 ani. Era un copil lipicios care aducea zâmbetul pe buzele tuturor. Viața i-a fost curmată brutal, fiind lovit de o mașină, pe strada Caramidari din cartierul Lacu-Dulce. Șoferița a picat testul antidrog.

Mama lui David: „Sper din suflet să se facă dreptate!”

Tragedia a avut loc în seara de 26 august, aproape de ora 20:00, atunci când micuțul se juca pe trotuar, aproape de casă, împreună cu o fetiță. Așa făcea mereu, zi de zi, cu o energie care atrăgea atenția oricui.

Cumva, probabil într-o clipă de neatenție a adultului care îi supraveghea pe cei doi copii, David a trecut de bordură și a fost izbit de autoturism marca Mercedes. Martorii spun că a fost luat pe capotă, parbrizul fiind spart.

Rudele l-au găsit într-o baltă de sânge, pe carosabil, între axul drumului și trotuar. Din nefericire, manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical ajuns la fața locului au fost în zadar. David s-a stins sub ochii celor dragi.

Se pare că apelul la 112 nu a fost dat de femeia aflată la volan, ci chiar de mama copilului, care a sperat până în ultimul moment la o minune.

Potrivit datelor comunicate de Poliție cu privire la dinamica accidentului, șoferița de 38 de ani, care conducea mașina pe strada Caramidari, dinspre strada Bistriței către strada Avram Iancu, „ar fi surprins și accidentat un copil de 3 ani”.

„Era un copil fericit și un copil iubit. Era iubit de toată lumea, de vecini, de rude. De atunci, eu înnebunesc… minut cu minut. Nu mai am nicio putere. Eu sper ca autoritățile să își facă datoria așa cum trebuie. A omorât un copil nevinovat… Vreau să se facă dreptate! Sper din suflet să se facă dreptate”, ne-a povestit mama lui David, împietrită de durere.

Cercetată în libertate

Surse pentru DEBRAILA.ro: Va fi reținută dacă și analizele confirmă consumul de droguri 

Polițiștii ajunși la locul accidentului au testat-o pe femeie, care locuiește tot în cartierul Lacu-Dulce, la câteva străzi distanță, atât pentru consumul de alcool, cât și pentru cel de substanțe interzise.

„Era foarte panicată și vorbea continuu telefon! Copilul a fost luat din stradă de unchiul său… avea sânge în gură”, susține un martor.

Dacă aparatul etilotest a arătat un rezultat negativ, aparatul DrugTest a indicat consumul unei substanțe psihoactive. Astfel, șoferița a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Mostrele au ajuns deja la Institutul de Medicină Legală Iași, potrivit unor surse judiciare, de unde va sosi rezultatul cel mai concludent, care va confirma sau infirma consumul de substanțe interzise în cazul femeii de la volan.

Aceleași surse judiciare au explicat pentru DEBRAILA.ro faptul că șoferița nu putea fi reținută pentru 24 de ore doar în baza rezultatului pozitiv de la DrugTest. De cealaltă parte, dacă rezultatul de la Iași va dovedi că femeia era drogată, aceasta va ajunge în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

„Există și posibilitatea unui test fals pozitiv, iar o eventuală măsură privativă de libertate ar fi pusă sub un enorm semn de întrebare cu privire la legalitate. Situația este cu totul alta dacă rezultatul în cazul probelor biologice va confirma rezultatul DrugTest”, ne-au precizat sursele citate.

La acest moment, la două zile de la groaznicul accident, șoferița este cercetată în libertate, în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Vecinii familiei lui David:

„Se știe în tot cartierul în ce anturaj umblă… Bărbatul ei a ucis un tânăr” 

Sub protecția anonimatului, vecinii familiei copilului ne-au povestit că șoferița, pe care o cunosc din cartier, nu ar fi străină de lumea drogurilor prin prisma anturajului familiei soțului.

„Se știe în tot cartierul în ce anturaj umblă, unde se vorbește de drogați și de alte lucruri. Sunt tot felul de persoane dubioase în jurul lor. Mă gândesc că nu e ceva greșit în acel test”, ne-a spus o femeie care locuiește pe strada Caramidari.

În același timp, un alt locuitor din zonă afirmă că soțul șoferiței este un personaj cunoscut în cartier pentru trecutul său infracțional, în contextul în care și-ar fi petrecut foarte mulți ani în spatele gratiilor pentru omor.

„Bărbatul ei a tot stat în pușcărie pentru că a ucis un tânăr acum mulți ani. L-a înjunghiat cu un cuțit în inimă. Se aud tot felul de lucruri, dar știți că oamenii nu prea vorbesc așa pe față când e așa ceva”, a subliniat sursa citată.

Notă: DEBRAILA.ro a publicat fotografiile lui David cu acordul familiei acestuia.

Comentarii