stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | COD ROSU in comunele judetului Braila | Dezastru pentru liberali: PSD a castigat toate comunele „rosii” plus 13 dintre cele 18 comune PNL

PSD a umilit PNL in cele 40 de comune din judet. PSD a castigat alegerile parlamentare in toate comunele „rosii”, dar si in 13 dintre cele 18 comune liberale. In unele dintre celelalte 5, PSD a fost la mai putin de 15% distanta de PNL. Liberalii nu au reusit sa sara de 30% in niciuna dintre comunele conduse de PSD-isti.

In orasele Ianca, Faurei si Insuratei, conduse de primari social-democrati, PSD a obtinut scoruri uriase, peste 50% la Faurei si peste 70% in celelalte doua. 

Liberalii au pierdut in comunele Bertestii de Jos, Cazasu, Marasu, Maxineni, Mircea Voda, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Sutesti, Unirea, Victoria, Viziru, Zavoaia si Frecatei toate conduse de primari PNL. Au castigat in Ciresu (54-35), Gradistea (57-27), Gropeni (42-39), Surdila-Greci (44-41) si Tichilesti (48-37).

PSD a obtinut peste 50% in Romanu, comuna condusa de un primar independent. La Surdila-Gaiseanca (primar ALDE), PSD a sarit de 40%, in timp ce PNL se afla in jurul la 5%. O situatie similara si la Racovita (primar PMP), unde PSD are 35% si PNL 6%.

Comentarii