stiri Braila – debraila.ro

EXCLUSIV Cine sunt liberalii care vor sa fie parlamentari de Braila: actualii parlamentari, afaceristi, alesi locali si primari din judet

Toti actualii parlamentari liberali si-au anuntat intentia de a candida din nou. Pe langa cei trei, in Parlament vor sa ajunga si alesi locali, dar si afaceristi cunoscuti si primari din judet, conform unor surse politice.

Ordinea pe listele pentru Senat si Camera Deputatilor va fi batuta in cuie, potrivit surselor citate, in cadrul unei sedinte care va avea loc joi, la Braila, in prezenta senatorului liberal Teodor Atanasiu, vicepresedinte al Senatului.

Deputatul Vasile Varga isi mai doreste un mandat in Camera Deputatilor. O schimbare apare la cei doi senatori. Catalin Boboc, fost candidat la Primaria Municipiului si presedinte al Comisiei Juridice din Senat, vrea sa fie deputat. La fel si Mihai Danut, ales senator pe listele PP-DD, in 2012, si apoi, dupa un scurt „sejur” la PC, primit in PNL pentru a vota motiunea impotriva Guvernului Ponta, in iunie 2015.

Alte doua nume grele de pe lista candidatilor sunt Alexandru Danaila si Florin Cirligea. Cei doi vor sa ajunga senatori. Fostul viceprimar al Brailei si propunerea liberalilor pentru fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean se bat pentru locul I la Senat, tinand cont ca ceilalti candidati inscrisi sunt Dan Buteica (n.r. director Ceprohart) si Branza Vladut (n.r. seful Capitaniei Portului).

Afaceristii Irinel Plosca si Vasile Dogarescu s-au inscris si ei pentru un fotoliu de deputat. La fel au facut si consilierii judeteni Danut Lungu, Marian Sirbu, Ovidiu Nechita, dar si consilierii municipali Costel Balan si Cristian Pricop.

Totodata, pe lista candidatilor apar si numele a doi primari din judet: Ionel Meirosu de la Surdila-Greci si Popa Radu de la Ciresu.

Comentarii