stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Chirurgul estetician Adina Alberts: „La traficul de carne vie, Caracal si Braila sunt la acelasi nivel. Sper sa se sparga si la Braila buboiul”

Odiosul caz de la Caracal si persoana lui Gheorghe Dinca, cel care, conform propriilor marturisiri, ar fi ucis doua tinere pe care le-a rapit, generaza dezbateri intense in societate. De la declaratiile anchetatorilor, la discutiile din platourile de televiziune sau la opiniile de tot felul care au inundat retelele de socializare, Romania priveste un film de groaza care naste o multime de intrebari si ofera prea putine raspunsuri. 

„Pana nu avem concluzii clare cu privire la faptul ca una sau alta din cele doua fete ar fi fost intr-adevar ucise, sunt doar niste indicii, le spunem rezonabile, dar pana nu avem stabilit in mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pista!” – Felix Banila, seful DIICOT.

Celebrul chirurg estetician Adina Alberts (foto) este una dintre vocile care sustin faptul ca Alexandra si Luiza sunt de fapt in viata, fiind scoase din tara pentru a practica prostitutia. Mesajul publicat de medic, mai exact o scrisoare deschisa adresata premierului Viorica Dancila, a devenit viral in mediul online.

Alberts expune mai multe motive pentru a-si intari teoria, spune ca „fetele nu au fost rapite ca sa fie omorate, ci ca sa <<produca>>” si incheie cu misteriosul indemn: „Cautati si la Braila! Va implor … din nou!”.

Am vorbit cu esteticianul si antreprenorul Adina Alberts, care, in urma cu doua luni de zile, dupa ce a aflat informatii teribile despre modul in care tinere din Romania ajung sa fie exploatate sexual peste hotare, a vorbit pentru prima oara despre retelele de trafic de carne vie din tara noastra, publicand pozele mai multor fete disparute, printre care si a Luizei.

„Cate copile trebuie sa mai <<dispara>> luate pe sus de proxeneti si introduse in retelele de trafic de carne vie?!? Este un fenomen infractional care invarte sute de milioane de euro, cu implicatii la cele mai inalte nivele in statul roman. Aceste fete n-au nicio sansa sa mai revina vreodata in familiile lor! Fiintele astea, la inceput de viata, sunt <<pierdute>> pentru totdeauna, si nimeni nu face nimic!”, spunea Alberts pe 8 iunie.

Am vrut sa aflam la ce s-a referit atunci cand a mentionat Braila, in contextul in care multi internauti au inteles ca disparitia Luizei si Alexandrei ar avea legatura cu orasul nostru.

„Nu am vrut sa se faca o legatura intre cazul de la Caracal si Braila. Am vrut sa atrag atentia asupra faptului ca Braila e la acelasi nivel cu orasul Caracal cand vorbim despre traficul de carne vie. Am primit informatii ingrozitoare, care m-au dat peste cap. Eu sunt de profesie medic si, pana sa aflu informatiile, n-am bagat de seama. Sunt mama unei fetite si nu pot sta cu mainile in san. Eu sper sa se sparga buboiul si la Braila”, ne-a declarat chirurgul estetician.

Tot pe retelele de socializare, Adina Alberts a publicat un fragment dintr-un raport al Comisiei Europene, o statistica privind persoanele recrutate dintr-un stat membru al Uniunii Europene si exploatate intr-un altul (perioada 2015-2016), in care se afirma ca „ca 74% din persoanele traficate provin din Romania si majoritatea (61%) sunt exploatate sexual”.

Publicam un fragment din textul scris de medic despre cazul din Caracal:

„Iata niste indicii care ma fac sa cred cu tarie ca aceste fete sunt in viata si probabil sunt deja scoase din tara!

1. Simplu fapt ca pe langa situatia Alexandrei, se incearca “o rezolvare” si a celuilalt caz cu notorietate publica, acela al Luizei… care necesita, nu-i asa, si acesta o solutie gen <<praf in ochi>>!
2. Cazanul in care cica a incinerat-o pe fata… cum sa incinerezi un corp intr-un cazan?!? Corpul uman contine 70% apa. Ca sa incinerezi un corp iti trebui minim 2 ore temperatura de peste 1000 de grade Celsius, temperatura pe care nu o poti obtine decat intr-un cuptor special! La crematoriu IML din Bucuresti, cand se incinereaza un cadavru, miroase tot Berceniul. Cum puteti crede ca Alexandra a fost incinerata in cazan, in aer liber?!
3. Iesirea publica a d-nei procuror, seara, la 21:30, total neobisnuita, oferind detalii menite sa ne <<faca praf>> pe noi telespectatorii, si sa ne stearga orice urma de indoiala asupra mortii acesteia!
4. Mama Alexandrei a primit un telefon de la un numar necunoscut si o voce barbateasca i-a spus: <<Mama soacra, eu si fata ta am plecat in Anglia ca sa facem bani!>>
5. <<Criminalul>> declara ca a surprins-o pe fata la telefon apeland 112. Pai oricine stie ca, dupa un apel la 112, ar fi trebuit ca politia sa ajunga urgent. <<Criminalul>> asta, in schimb, nu s-a sinchisit, si <<a omorat-o, a transat-o, a incinerat-o>> parca stiind ca nimeni si nimic nu-l va deranja din treaba!
6. Faptul ca mama Luizei, dupa o prima tentativa nereusita pe care am avut-o de a discuta la telefon, atunci cand am sunat-o din nou dupa 2 zile, mi-a zis ca e greseala si ca ea n-are nicio fata, desi vocea era aceeasi! Probabil a fost amenintata!
7. Daca fetele ar fi fost moarte, nu ar mai exista aceasta reticenta din partea politiei, procuraturii, aceasta lentoare incredibila in a actiona…
8. Si nu in ultimul rand, simplu fapt ca asa zisul criminal avea “bluza galbena a copilei“ aruncata lejer pe umeri… mi se pare sugestiv pentru toata aceasta dorinta de manipulare a maselor!”

Foto: Mediafax

Comentarii