stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Brăileancă, DEALER de substanțe psihoactive: a comandat din Olanda 3,5 kg de 3-CMC | Revindea substanțele cu 80 lei/gram. Profit: 40.000 de euro | PEDEAPSA: 8 luni cu suspendare

O brăileancă din orașul Însurăței a fost condamnată, zilele trecute, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru „efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată”.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, femeia a comandat din Olanda pentru a revinde aproximativ 3,5 kg de 3-CMC – o substanță psihoactivă care face parte din categoria catinonelor sintetice. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Brăila.

Procurorii antimafia au reușit să dovedească faptul că brăileanca, în perioada ianuarie 2022 – mai 2022, a comandat din Olanda, de la persoane necunoscute, diverse cantități de cristale, în total 3.500 grame, care conțineau 3-CMC, primind substanțele interzise prin intermediul unor firme de curierat.

Surse din cadrul anchetei ne-au precizat că femeia ar fi obținut un profit de aproximativ 40.000 de euro din revânzarea substanțelor pentru care a plătit puțin peste 17.000 de euro. Un gram de substanță era comercializat în Brăila cu 80 de lei.

Aceasta a fost prinsă în flagrant de polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate pe 30 mai 2022, imediat după ce s-a prezentat la sediul unei firme de curierat și a ridicat un colet cu substanțe psihoactive.

În fața anchetatorilor, dar și a judecătorului, brăileanca și-a recunoscut faptele, declarând că a învățat cum să comanzi astfel de substanțe, pe internet, de la fostul concubin, decedat între timp. 

Pe lângă pedeapsa de 8 luni cu suspendare, Tribunalul Brăila a dispus și confiscarea sumei de 275.088 lei, obținuta din vânzarea substanțelor psihoactive importate.

Comentarii