stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Brăilean CONDAMNAT pentru că s-a masturbat în propria mașină, lângă Parcul „Caporal Mușat”. Judecător, despre bărbatul de 47 de ani: „A săvârşit fapta într-un loc public, în timpul zilei, în apropierea unui loc de joacă pentru copii”

Un brăilean de 47 de ani a fost condamnat, pe 29 ianuarie, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, individul s-a masturbat în propria mașină, iar o femeie care trecea prin zonă, însoțită fiind de fiul său minor, l-a văzut și a anunțat Poliția.

Deși bărbatul a recunoscut și regretat săvârșirea faptei, cerând să îi fie aplicată pedeapsa amenzii penale, magistratul a argumentat în mod ferm că „pentru prevenirea săvârşirii de noi infracțiuni de către inculpat şi formarea unei atitudini corecte a acestuia faţă de ordinea de drept şi regulile de conviețuire socială, este necesară stabilirea pedepsei închisorii, chiar dacă aceasta va fi orientată spre minim”.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul de 47 de ani, care este căsătorit, de profesie mecanic, a săvârșit fapta pe 22 noiembrie 2021, în intervalul orar 16:39-16:53, pe Calea Călărașilor, în apropierea Parcului „Caporal Mușat”. A fost trimis în judecată, iar acum, după mai puțin de doi ani și jumătate, și-a primit pedeapsa.

„Inculpatul a parcat autoturismul personal pe Calea Călăraşilor. În timp ce se afla în autoturism, acesta a început să se masturbeze, întreaga activitate durând aproximativ 15 minute. Inculpatul a fost văzut de martora care a anunțat Poliţia. Aceasta a declarat că se afla în staţia de autobuz Ciocârlia, împreună cu fiul său minor. A observat un bărbat care se afla la volanul unui autoturism şi care se masturba. După ce i-a fost arătată fotografia inculpatului, martora l-a recunoscut pe acesta ca fiind persoana în cauză. A mai precizat aceasta că în urmă cu aproximativ o lună în urmă, l-a mai surprins pe acel individ, în acelaşi loc, în aceeaşi maşină, făcând acelaşi lucru”, a notat procurorul de caz.

Astfel, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe individ la 6 luni de închisoare cu suspendare și l-a obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

„Raportat la argumentele invocate de inculpat, prin apărător ales, de a se dispune amenda penală, instanţa apreciază că acestea nu au forţa juridică pentru a aprecia că amenda penală este pedeapsa potrivită pentru ca aceasta să-și atingă scopurile. (…) Inculpatul a săvârşit fapta într-un loc public, în timpul zilei, în apropierea unui loc de joacă pentru copii, fiind în concret văzut de martora care se afla împreună cu fiul său minor. (…) Instanța reține că prin acțiunile săvârșite într-un loc public, inculpatul a creat o vădită stare de pericol pentru ordinea și moralitatea publică, pe care legiuitorul a înţeles să o prezume prin acţiunea însăşi a persoanei de a-și expune organele genitale în public, de a realiza acte de masturbare în prezența altor persoane, chiar fără a se produce, în concret, vreo altă consecinţă”, a argumentat judecătorul care l-a condamnat pe bărbat.

Comentarii