stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Ancheta DNA in dosarul „Spitalul Judetean” se misca greu, dar sigur. Dosarul, finalizat in prima jumatate a lui 2017 – surse

La aproape jumatate de an de la momentul in care DEBRAILA a publicat in exclusivitate informatia potrivit careia investitiile derulate la Spitalul Judetean pe vremea cand judetul se afla in mana lui Gheorghe Bunea Stancu se afla pe masa procurorilor DNA Galati, situatia dosarului a ramas aproape neschimbata.

Mai exact, anchetatorii desfasoara acte de urmarire penala doar cu privire la posibile fapte savarsite prin incalcarea legii. Nici pana astazi nu au fost formulate acuzatii nominale, au precizat pentru DEBRAILA surse judiciare.

Totusi, sursele citate afirma ca dosarul va fi finalizat in prima jumatate a anului, procurorii anticoruptie strangand probe cu privire la modul in care au fost atribuite contractele pentru realizarea investitiilor de la spital, in care s-au pompat milioane si milioane de euro, dar si derularea lor.

Sume colosale, mai ales ca obiectivele care trebuiau sa faca din Spitalul Judetean o perla a sistemului medical de stat din sud-estul tarii sunt si astazi nefunctionale. Vorbim despre Sectia Cardiologie-Pediartrie, Sectia Anestezie-Terapie Intensiva, Sectia de Oncologie cu Radioterapie şi Accelerator de Particule sau despre un amfiteatru care trebuia sa gazduiasca congrese medicale.

Comentarii