stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | AMENDA de 1.800 lei, PEDEAPSA pentru un brailean care, baut fiind, a intrat cu BMW-ul intr-o alta masina, intr-o benzinarie | Cum a motivat instanta

Un brailean care s-a urcat baut la volan si a lovit o masina aflata intr-o benzinarie a fost condamnat, la sfarsitul saptamanii trecute, la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei. Sentinta a fost pronuntata de Judecatoria Faurei, soferul fiind trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Potrivit procurorului de caz, pe 17 februarie 2021, in jurul orei 23:00, tanarul, care domiciliaza in comuna Galbenu, a condus autoturismul marca BMW pe drumul judetean 203, ajungand intr-o benzinarie din Jirlau, unde a pierdut controlul volanului si a lovit o masina.

Ajunsi la fata locului, politistii l-au testat cu aparatul etilotest pe sofer, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, analiza toxicologica a aratat o imbibatie alcoolica de 1,77g‰.

Judecator: „A fost pusa in real pericol atat siguranta si integritatea fizica a inculpatului, cat si a celorlalti participanti la trafic”

Trimis in judecata, tanarul a reusit sa il convinga pe judecator ca amenda este suficienta pentru atingerea scopului preventiv, educativ si corecitiv al pedepsei. Mai exact, instanta a aratat ca inculpatul este la primul contact cu legea penala, a fost sincer si are un nivel mediu de educatie.

Totusi, in motivarea condamnarii la plata unei amenzi penale in valoare de 1.800 de lei, Judecatoria Faurei a scos in evidenta usurinta pe care soferul a manifestat-o atunci cand a decis sa se urce la volan desi bause aproape 1,5 litri de bere.

„Au fost sfidate de catre acesta valori sociale importante, respectiv relatiile sociale referitoare la desfasurarea in conditii de siguranta a traficului rutier, fiind creata o stare de pericol in acest sens, atitudine care denota lipsa de responsabilitate sociala si umana. (…) Fapta comisa prezinta pericol social concret, fiind pusa in real pericol atat siguranta si integritatea fizica a inculpatului cat si siguranta celorlalti participanti la traficul rutier cat timp, pe fondul consumului de alcool, reflexele conducatorului auto sunt mult incetinite si atenuate, iar pericolul potential de producere a unor accidente rutiere este unul crescut, drept dovada, in acest sens, stand faptul ca, prin manevrele efectuate, inculpatul a lovit autoturismul marca Volkswagen, provocandu-i avarii usoare”, se mentioneaza in motivarea obtinuta de DEBRAILA.ro.

Comentarii